Έφτασαν οι φάκελοι για την επιστολική ψήφο

Τετάρτη, 15 Μάιος 2024 10:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έφτασαν οι φάκελοι για την επιστολική ψήφο

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η αποστολή των ειδικών φακέλων προς τους ψηφοφόρους που έκαναν εγγραφή προκειμένου να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο. Ο τελικός αριθμός τους ανέρχεται σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ήδη στη Λακωνία, οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι έχουν παραλάβει το σχετικό «πακέτο», που περιλαμβάνει άλλους δύο φακέλους στο εσωτερικό του. Όπως είχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ, «ο ένας θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας, ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, είναι σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος».

Σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ψηφοφόρος, αφού συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, θα το βάλει στον φάκελο ψηφοφορίας, εν συνεχεία θα βάλει τον φάκελο ψηφοφορίας στον απαντητικό φάκελο μαζί με το ταυτοποιητικό έγγραφο που απαιτείται και την υπεύθυνη δήλωση και, τέλος, «καλεί την ίδια εταιρεία που του το έφερε να το πάρει». Εφόσον πρόκειται για εντός επικράτειας, μπορούν να καλούν μέχρι τις 3 Ιουνίου για να είναι εγγυημένη η παράδοση, ή να παραδίδουν οι ίδιοι τον φάκελό τους στα γραφεία των εταιρειών μέχρι τις 4 Ιουνίου. Εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Μαΐου.

Όσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί τα έντυπα οδηγιών, τα έντυπα υπεύθυνης δήλωσης και τα ψηφοδέλτια για όποιον πχ κάνει λάθος και θέλει να τα τυπώσει μόνος του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti