Επιστολή Σπ. Παυλάκου για τη μη συμμετοχή του στους φετινούς Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2024 21:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστολή Σπ. Παυλάκου για τη μη συμμετοχή του στους φετινούς Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Ο γνωστός Σπαρτιάτης αρχιτέκτονας, Σπύρος Παυλάκος, δραστήριο και ενεργό μέλος της αθλητικής κοινότητας, εξηγεί στον «ΛΤ» τους λόγους της μη συμμετοχής του, με την αποστολή της Σπάρτης, στους φετινούς Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Μεξικό -γεγονός που προκάλεσε έκπληξη και σχολιάστηκε.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Παυλάκος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σπάρτης, στην Γενική Συνέλευση του οργανισμού, που έγινε στο Κόβεντρι της Αγγλίας τον Ιούλιο του 2022, επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο (Επιτροπή) των ΔΠΑ για την περίοδο 2022-2026. Είχε την υποστήριξη, εκτός των τριών ελληνικών πόλεων, και από άλλες 23 πόλεις από όλο τον κόσμο, που σύμφωνα με το καταστατικό έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο ίδιος, με επιστολή του διευκρινίζει τι τον οδήγησε στην απόφαση να μην λάβει μέρος στην αποστολή της πόλης στο Μεξικό, κλείνοντας -προς το παρόν- το κεφάλαιο αυτό. Αναλυτικά, γράφει:

«Αγαπητοί φίλοι, κα Διευθύντρια,
Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Πέμπτη 13/6/2024 έγινε λόγος για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (ΔΠΑ) και την συμμετοχή της Σπάρτης σε αυτούς.

Θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω με την ιδιότητά μου σαν εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Διεθνούς αυτού Οργανισμού.

Κατ’ αρχάς, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να συγχαρώ τον υπογράφοντα το σχετικό άρθρο για την πλήρη από κάθε άποψη αναφορά του στο θέμα αυτό.

Σχετικά με την μη παρουσία μου στους αγώνες στο Μεξικό, πρέπει να αναφέρω ότι αποτέλεσε πρωτίστως δική μου απόφαση, την οποία και γνωστοποίησα στον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού Παν. Μπεμπέτσο, για δύο κυρίως λόγους. Αφ’ ενός για δικούς μου, προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους που είναι η βασική αιτία, ταυτόχρονα όμως γιατί πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει ανάγκη από ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την ενημέρωσή της, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. Κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό αλλά και απόλυτα σεβαστό.

Δεν μένει παρά να ευχηθώ από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, στην αποστολή και ιδιαίτερα στα παιδιά, που πιστεύω ότι, ζώντας αυτή την αξέχαστη εμπειρία, θα αποκομίσουν, εκτός από μια πολύ όμορφη ανάμνηση, όλα εκείνα τα οφέλη που ο θεμελιωτής των Αγώνων, Μεθόδιος Κλέμενς, είχε οραματιστεί.

Καλό ταξίδι και καλή επάνοδο στην πατρίδα.
Σπύρος Παυλάκος»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti