«Αποφορτίζουν» τον βυθό στην Ελαφόνησο

Εθελοντικός καθαρισμός στις 27/9

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 18:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αποφορτίζουν» τον βυθό στην Ελαφόνησο

H Εθελοντική ομάδα δυτών «We Dive We Clean» σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του λιμανιού της Ελαφονήσου, το Σάββατο 27/9/2020. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του βυθού στο λακωνικό νησί, καθώς είχε αναλάβει ανάλογη εκστρατεία στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου του 2018. Επίσης, στο παρελθόν έχει προβεί σε καθαρισμό του βυθού και σε άλλες περιοχές του νομού όπως το Γύθειο.

Η ομάδα εθελοντών δυτών «We Dive We Clean» σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 2013 με σκοπό την αποφόρτιση του ελληνικού βυθού από ξένα και ρυπογόνα αντικείμενα που βλάπτουν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Μέσα σε 5 χρόνια οι δράσεις της ομάδας έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων που έχουν ευαισθητοποιηθεί και θέλουν να συμβάλλουν στο έργο της ομάδας. Ο σκοπός των δράσεων καθαρισμού που πραγματοποιούνται είναι διττός: από τη μία ο καθαρισμός του βυθού από πάσης φύσεως ξένα αντικείμενα, και από την άλλη η ανάδειξη του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia