Τέλος στο lockdown για τις γάτες στη Γερμανία

Γιατί δεν τις άφηναν να βγουν έξω;

Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022 17:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλος στο lockdown για τις γάτες στη Γερμανία

Σε lockdown βρίσκονται οι γάτες στο Walldorf της Γερμανίας καθώς οι αρχές απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες τους να αφήνουν τα αιλουροειδή εκτός σπιτιών τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το μέτρο, η άρση του οποίου ανακοινώθηκε στις 15/8 αποφασίστηκε τον περασμένο Μάιο και στόχο είχε την προστασία ενός απειλούμενου με εξαφάνιση πουλιού. Μέχρι χθες, οι γάτες επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο εφόσον ήταν δεμένες με λουρί μήκους έως δύο μέτρων. Εάν μία από τις γάτες δραπέτευε, την περίοδο ισχύος των μέτρων, οι ιδιοκτήτες της ήταν υποχρεωμένοι να καλέσουν μια ειδική τηλεφωνική γραμμή και στη συνέχεια να βρουν και να περιορίσουν το παραβατικό τετράποδο. Οποιαδήποτε παράβαση θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ενώ, σε περίπτωση τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου των προστατευόμενων πτηνών, το πρόστιμο μπορούσε να φτάσει έως και 50.000€.

Το προστατευόμενο πτηνό δεν είναι άλλο από το τοπικό είδος κορυδαλλού, το οποίο κινδυνεύει με αφανισμό, ειδικά στο κρατίδιο της Βάδης - Βυτεμβέργης. Στην ίδια την πόλη του Walldorf, όπου επιβλήθηκε το lockdown, είχαν απομείνει μόλις τρία ζευγάρια κορυδαλλών προς αναπαραγωγή, σύμφωνα με τις αρχές. Μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων της Γερμανίας, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν έντονα απέναντι στους περιορισμούς, ισχυριζόμενα ότι θα βλάψουν την ευημερία των γατών, τονίζοντας, παράλληλα, ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την προστασία και την αναπαραγωγή των πουλιών.

Το μέτρο του lockdown αίρεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις αρχικές ανακοινώσεις, ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό είχε όντως αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή των κορυδαλλών. Σε κάθε περίπτωση, τα πουλιά που εκκολάφθηκαν την άνοιξη θεωρούνται πλέον επαρκώς ανεπτυγμένα και λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti