«Ο εγωιστής γίγαντας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου

Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014 21:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο εγωιστής γίγαντας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου

Το κοινωνικό δράμα «Ο εγωιστής γίγαντας» της Clio Barnard θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου. Η ταινία θα προβληθεί στο Δημοτικό Σχολείο Χωσιαρίου (13ο χλμ Γυθείου – Αρεόπολης), με ώρα έναρξης 21.00.

Υπόθεση
Σε μια πόλη του εγγλέζικου βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αποφασίζει με το φίλο του Σουίφτι να βγάλει χαρτζιλίκι πουλώντας παλιοσίδερα. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, σε ένα σκληρό, κοινωνικά ευαίσθητο δράμα. Βραβείο “Label Europa Cinemas”, Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνοθετημένο με σιγουριά και μια ματιά που κατορθώνει να προσδώσει μια άχρονη, σχεδόν «μυθολογική» διάσταση στην ιστορία, φωτογραφημένο με τρόπο που χτίζει ολόκληρους κόσμους από μια μάντρα ανακύκλωσης, το «The Selfish Giant» δεν προσπαθεί να κοιτάξει τουριστικά τη μιζέρια της ζωής των ηρώων του μα υπάρχουν στιγμές που ανακαλύπτει την ομορφιά στα πιο απροσδόκητα μέρη. Και το μεγαλείο, κινηματογραφικό ή συναισθηματικό, βρίσκεται στην υπέροχη ιστορία του, την άψογη εκτέλεσή της και κυρίως σε μια τελική σεκάνς που κυριολεκτικά θα μπορούσε να λυγίσει ακόμη και καρδιές φτιαγμένες από (σκουριασμένο) σίδερο, με την απλότητά της, το τραγικό βάθος της και τη συμπονετική γαλήνη της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti