«Αχτίδες» Πολιτισμού στη «σκιά» του Ταΰγετου για 10η χρονιά

Φεστιβάλ «Κάλεσμα στον Ταΰγετο 2015»

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015 11:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αχτίδες» Πολιτισμού στη «σκιά» του Ταΰγετου για 10η χρονιά

Για 10η συνεχή χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου επιφυλάσσει ξεχωριστές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Κάλεσμα στον Ταΰγετο». Η διοργάνωση-θεσμός αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Λακωνίας, προσελκύοντας κοινό από διάφορες γωνιές του νομού -και όχι μόνο-, που φτάνουν στους πρόποδες του επιβλητικού Ταΰγετου, για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων ανοίγει την Τετάρτη 8 Ιουλίου, με μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στον Σταύρο Σπηλιακο. Συμμετέχουν η ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, με ώρα έναρξης 9.30΄ μμ. Η είσοδος-οικονομική ενίσχυση έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Εκδηλώσεων συνέχεια τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, με τη θεατρική παράσταση της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας (ΕΘΟΛ), «Δεν είμαι… εγώ» του Γρ. Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Η παράσταση θα «ανέβει» στο αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, στις 9.30΄ το βράδυ, με τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Με τίτλο «Στα συντρίμια βρίσκεις του ανέμου τις Χοές…», ακολουθεί, την Παρασκευή 24 Ιουλίου (21.30΄ μμ), η συναυλία με το τοπικό συγκρότημα «Χοές», στο αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου. Είσοδος-οινομική ενίσχυση: 7 ευρώ. Προπώληση: 5 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο «Αρκτούρος», Ημίχρονο Σπορ, Ημίχρονο Casual, Café Bar “Retro”, Café Bar “Billys”.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, το Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη παρουσιάζει «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη». Η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία δημαρχείου Ξηροκαμπίου (21.00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μία ημέρα αργότερα, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου (21.00) θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας με κινηματογραφική μηχανή, υπό τον ρετρό-τίτλο «Σαν Παλιό Σινεμά». Οι σινεφίλ δίνουν ραντεβού στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου, το αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου υποδέχεται τους ανατρεπτικούς «Χαΐνηδες», σε μία συναυλία με ώρα έναρξης 9.30΄ μμ. Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο «Αρκτούρος», Copy Center, Café Bar “Retro”. Είσοδος – οικονομική ενίσχυση: 12 ευρώ. Προπώληση: 10 ευρώ.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Κάλεσμα στον Ταΰγετο», ολοκληρώνονται την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, με την κωμωδία «Νοικοκυρές του Facebook», που παρουσιάζει ο θίασος του Γ. Μακρή. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.30΄ μμ, με την τιμή εισιτηρίου να ανέρχεται σε 8 ευρώ.

Παράλληλες εκδηλώσεις

- Από τις 3 έως τις 7 Αυγούστου, θα διεξαχθεί η «4η συνάντηση ομάδων κρουστών» του Βασίλη Βασιλάτου, στο Ξηροκάμπι. Πρόκειται για 5ήμερα σεμινάρια κρουστών, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε ημέρα (Δευτέρα έως Παρασκευή), πρωί και απόγευμα και αφορούν αρχάριους και προχωρημένους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6938 030566.

- Από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου μας προσκαλεί να μάθουμε πώς φτιάχνεται η Αρχαία Λύρα στο εργαστήρι του Γιάννη Σταθάκου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην κατασκευή οργάνων από απλά υλικά. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 6973 530845.

Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη συμπαράσταση του Δήμου Σπάρτης, του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και της Τοπικής Κοινότητας Ξηροκαμπίου.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti