Ώρα 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Από 20 έως 31/1 σε Καλαμάτα και Σκάλα

Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016 18:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ώρα 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το «2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-Καλαμάτας», που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα εβδομήντα (70) ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό.

Μεταξύ των ξένων καλεσμένων θα παραβρεθούν, ο Frode Storaas από τη Νορβηγία (φωτογραφία άρθρου) και ο Martin Gruber από τη Γερμανία. Πρόκειται για δύο εθνολόγους - σκηνοθέτες, οι οποίοι θα δώσουν το παρών, στο πλαίσιο αφιερώματος στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Θα παραβρεθούν επίσης και ο Manolo Sarmiento από τον Ισημερινό, καθώς και ο Hugo Mata από το Σαλβαδόρ, στο πλαίσιο αφιερώματος στο Ιβηροαμερικάνικο ντοκιμαντέρ.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει η Τζίνα Πετροπούλου σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα - είχαν την επιμέλεια και του περσινού φεστιβάλ. Ενώ όπως και στην πρώτη διοργάνωση, μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ θα προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου (Άργος, Σκάλα Λακωνίας, Αμαλιάδα), όπως έγινε και τον Ιανουάριο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti