«Το Αλάτι της Γης» προβάλλεται στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Αύριο Πέμπτη

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το Αλάτι της Γης» προβάλλεται στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δ. Σπάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης»  (The Salt of the Earth, 2014) των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο.

Η ταινία αποτελεί ένα αποτύπωμα της ζωής του έντονα πολιτικοποιημένου βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο. Τα τελευταία 40 χρόνια, ο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

Ένα ταξίδι με τον κορυφαίο φωτογράφο στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης.
Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Η προβολή συνδιοργανώνεται με την Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον», ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti