Θερινό πολυσυλλεκτικό «σχολείο» B-e School στην Πλύτρα

Από 26/6 έως 6/7

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 16:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θερινό πολυσυλλεκτικό «σχολείο» B-e School στην Πλύτρα

Θερινό πολυσυλλεκτικό σχολείο θα λάβει χώρα στην Πλύτρα (Porto Grana Hub), από 26 Ιουνίου – 6 Ιουλίου.

Μια απόπειρα να αυτοοργανωθεί και να λειτουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό μαθησιακό περιβάλλον που συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά στοιχεία, με στόχο την εφαρμογή μαθητοκεντρικών μοντέλων σε ένα πλαίσιο συνεργατικό και αμοιβαίας δημιουργικής δράσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια δράση ευέλικτης μάθησης, και αποσχολειοποίησης (deschooling). Συνδυάζονται παιδαγωγικές πρακτικές, μεθόδους και υλικό από τα σχολεία του δάσους, Μοντεσσόρι, Ρετζιο Εμίλια, Φρενέ, Ντεκρολί, Στάϊνερ και Sudbury. Μαθαίνουμε ερευνώντας την ίδια τη διαδικασία της μάθησης με μια αειφορική διάθεση με επίκεντρο την ελεύθερη έκφραση που συνδιαμορφώνεται μέσω της ανοιχτής αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων και προσώπων που απαρτίζουν αυτό το ιδιαίτερο μαθησιακό περιβάλλον.

«Η τέχνη και η φύση αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο θα επιλέξουμε να υλοποιήσουμε τις σχέσεις που θα δημιουργηθούν μέσα από αυτή τη δυναμική διεργασία. Παιδιά από 4-14 ετών είναι οι προσκελημένοι μας και παράλληλα καλούμε γονείς και παιδαγωγούς με κάποια εμπειρία στις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης να μας συνδράμουν επικουρικά» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κινηματογράφος, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσική, χορός, επιτραπέζια παιχνίδια, πολυγλωσσία, περμακουλτούρα, δραστηριότητες στη φύση σε ένα χορό δημιουργικής συναναστροφής μεταξύ τους, μέσω της ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής των παιδιών και των ενηλίκων.

«Αναζητώντας τις διόδους επικοινωνίας μας με το παιδί που διατηρούμε μέσα μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των σημερινών παιδιών παρέχοντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για την ισόρροπη ανάπτυξη και εξέλιξή μας» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Ένα παράδειγμα δραστηριότητας που προωθεί το B-e School Project είναι και το ακόλουθο: Παιδιά διδάσκουν παιδιά! Τό κάθε παιδί/δάσκαλος επιλέγει ένα θέμα που του αρέσει και το μελετά, βρίσκει υλικό, παιχνίδια, τρόπους και το διδάσκει στους φίλους του!

Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν την ημέρα που θα καθοριστεί απο κοινού, μετά απο ενδοεπικοινωνία των ενδιαφερομένων, όπου θα γίνει μια εισαγωγική παρουσίαση για το όλο εγχείρημα στο χώρο, ώστε να συνδιαμορφωθούν κάποιες σταθερές αναφορές που θα  βοηθήσουν στην επιτυχία του στόχου.

Το πρόγραμμα μπορεί να παραταθεί και μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να συζευχθεί με το Worldschoolers Summer Camp (από 1-9 Ιουλίου).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τους ακόλουθους συνδέσμους στο Facebook:  https://www.facebook.com/events/633537510174373/?active_tab=about και 2) Kidoglaz Summer Camp Film academy.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfENdwRNnGUjFUUeT9eHAAQc33Vayppn6_em_-5kZtNTI8IbQ/viewform

Για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λακωνίας, υπάρχει δυνατότητα για εύρεση καταλύματος σε πολύ οικονομική τιμή και επίσης η δυνατότητα κατασκήνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti