«6ο Μουσικό Χοροστασιό» στο Ξηροκάμπι

Μουσικά εργαστήρια και συναυλία από 13-16/7

Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 14:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«6ο Μουσικό Χοροστασιό» στο Ξηροκάμπι

Από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν για 6η συνεχή χρονιά στο Ξηροκάμπι Λακωνίας τα εργαστήρια ελληνικής μουσικής παράδοσης και χορού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 6ο Μουσικό Χοροστασιό «Πέτρος ο Πελοποννήσιος».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διδασκαλία από διακεκριμένους  δασκάλους μουσικών οργάνων, τραγουδιού και χορού. Παράλληλα, θα μελετηθεί το μουσικό έργο του μεγάλου μελωδού της βυζαντινής μουσικής Πέτρου Πελοποννησίου, στον οποίον είναι αφιερωμένα τα εργαστήρια.

Οι εργασίες του τετραημέρου θα κλείσουν την Κυριακή 16 Ιουλίου με μια συναυλία στο αμφιθέατρο του Ξηροκαμπίου με τίτλο: «Στα βήματα του Πέτρου, μουσικό οδοιπορικό από τους Γοράνους ως τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη». Η καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας είναι του Χρίστου Τσιαμούλη. Σε αυτή θα λάβουν μέρος οι καθηγητές των εργαστηρίων, χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα μας ταξιδέψει μουσικά από τους Γοράνους έως τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής θα χορέψουν χορούς από όλη την Ελλάδα. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Χρίστος Τσιαμούλης.

Συμμετέχουν οι:
- Χρίστος Τσιαμούλης (ούτι, τραγούδι), Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Κλεοπάτρα Βάγια (ταμπουράς), Νικόλας Παλαιολόγος (ούτι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο,  φλογέρα), Στέλιος Κατσιάνης (λαούτο), Μαρία Θεοφανίδου (πολίτικο λαούτο-λάφτα)

Ψάλλει η χορωδία της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Τραγουδάει η χορωδία του Παιδαγωγικού Φιλότεχνου Ομίλου Φάριδος. Χορεύουν τα χορευτικά συγκροτήματα Πυρρίχη, Μαγούλας, Δαφνίου, Κροκεών, Σελλασίας.

Διοργανωτής είναι ο Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος και συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το ΝΠΠ Δήμου Σπάρτης

Χορηγοί είναι κάτοικοι της Φάριδος που επιθυμούν την ανωνυμία τους.

«Μέσα από τις παράλληλες δράσεις οι μαθητές των εργαστηρίων θα γνωρίσουν την περιοχή μας και θα έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή οργανοποιία. Σκοπός μας είναι η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και τη χειμερινή περίοδο, έτσι ώστε τα μαθήματα να προοδεύουν σταδιακά μέσα από μια μόνιμη σχέση δασκάλου μαθητή» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Διδάσκουν:
Χρίστος Τσιαμούλης: θεωρία τροπικού συστήματος (ήχος-μακάμ) - ορχήστρα  
Κατερίνα Παπαδοπούλου: τραγούδι
Κλεοπάτρα Βάγια: ταμπουράς (σάζι)
Χρίστος Τσιαμούλης, Νικόλας Παλαιολόγος: ούτι
Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι
Θοδωρής Τασούλας: κλαρίνο, φλογέρα
Στέλιος Κατσιάνης: λαούτο
Μαρία Θεοφανίδου: πολίτικο λαούτο (λάφτα)
Στάθης Σαββίδης: μπουζούκι
Χρίστος Θεολόγος: χοροί των Ελλήνων της Ανατολής

Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχει ο Χρίστος Τσιαμούλης.

Διοργανωτής είναι ο Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος και συνδιοργανωτής το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6944181664 / 6987199400, στο  www.filotexnosomilos.gr, στο FB: Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος Μουσικό Χοροστασιό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti