Εργαστήρια quilting και patchwork στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Για εφήβους και ενήλικες

Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 18:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εργαστήρια quilting και patchwork στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «A&B Creating», οργανώνει αυτοτελή εργαστήρια κατασκευής υφασμάτινων παπλωμάτων, για εφήβους και ενήλικες, τις Κυριακές του Οκτωβρίου (1, 8, 15 και 22/10, ώρες 10:30-13:30), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη (Οθ. Αμαλίας 129).

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις τεχνικές quilting (προσθήκη όγκου στα υφάσματα με τη χρήση βάτας) και patchwork (κατασκευή νέου υφάσματος από την ένωση μικρότερων κομματιών). Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της Άντας Κοπιτοπούλου και της Μπάρμπαρας Αργυροπούλου, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν «παπλωματάκια παρηγοριάς» που προσφέρουν στιγμές απασχόλησης και ηρεμίας σε άτομα με διαταραχές, όπως ο αυτισμός, το Αλτσχάιμερ, η άνοια.

Την Κυριακή 29/10 (ώρες 10:30-17:00) τα παπλωματάκια θα παρουσιαστούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου και εν συνεχεία θα προσφερθούν στο Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια, όπως και τα υλικά, είναι δωρεάν, ωστόσο απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών