Η Ελ. Μουζάλα ερμηνεύει τις «Ελεγείες του Ρεμπέτικου» στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 18:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ελ. Μουζάλα ερμηνεύει τις «Ελεγείες του Ρεμπέτικου» στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 19:30΄ στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης (Λεωνίδου 72) η διεθνούς φήμης σολίστ του πιάνου, Έλενα Μουζάλα, ερμηνεύει το έργο «Οι Ελεγείες Του Ρεμπέτικου» του Μιχάλη Τερζή (17 Σπουδές για Πιάνο - Έργο 27).

«Οι Ελεγείες του Ρεμπέτικου» Του Μιχάλη Τερζή είναι μεταγραφή και εναρμόνιση για Πιάνο 17 Ρεμπέτικων τραγουδιών, που ο συνθέτης παρουσιάζει ως φόρο τιμής στα πρόσωπα και στο ακατάλυτο έργο των κορυφαίων λαϊκών δημιουργών τους: Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Απόστολου Χατζηχρήστου, Δημήτρη Γκόγκου – Μπαγιαντέρα, Κώστα Μπέζου, Στέλιου Χρυσίνη, Απόστολου Καλδάρα, Γιώργου Λαύκα, Μπάμπη Μπακάλη και Λουκά Νταράλα.

Το έργο ερμηνεύει η διεθνούς φήμης, Ελληνοκύπρια solist του πιάνου Έλενα Μουζάλα, της οποίας η συμβολή είναι καταλυτική, δίδοντας έτσι μια άλλη διάσταση και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άκουσμα με την ερμηνεία της.

Τα ρεμπέτικα τραγούδια αναβλύζουν αβίαστα μέσα από το γνήσιο λαϊκό αίσθημα των δημιουργών τους, οι οποίοι, γράφουν μεγάλα τραγούδια ακολουθώντας το ένστικτο και τα βιώματά τους, μέσα από τις κακουχίες της εποχής τους, το ξεριζωμό, τον πόλεμο, τις διώξεις, τη μετανάστευση, τη φτώχεια, την κοινωνική αδικία και την καταφρόνια.

Την ιστορία των τραγουδιών και των συνθετών τους παρουσιάζει η Κυριακή Χελιώτη.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti