Οι Kolida Babo duet εντυπωσίασαν στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 18:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Kolida Babo duet εντυπωσίασαν στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Σε ένα χώρο εξαίρετης ακουστικής, στο αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τους Kolida Babo duet, τον Χάρη Παππά και τον Σωκράτη Βότσκο.  Οι δύο καλλιτέχνες με πολύ ξεχωριστό τρόπο μάγεψαν το κοινό με ήχους ιδιαίτερης επιδεξιότητας και τεχνικής προβάλλοντας την κοινή τους προτίμηση στο ντουντούκ με δικές τους συνθέσεις.   Η Αριδαία Πέλλας είναι η προέλευση του ονόματος των Kolida Babo Duet, της ιδιαίτερης πατρίδας του Σωκράτη Βόσκου, όπου την προπαραμονή των Χριστουγέννων ανάβουν μεγάλες φωτιές, χορεύουν γύρω τους και φωνάζουν: κάλαντα (Kolida) γιαγιά (Babo).  Από τους ελάχιστους μουσικούς που ασχολούνται με το ντουντούκ, ο Χάρης Παππάς, τοπογράφος στο επάγγελμα, παίζει  αυτό το  πολύ ευαίσθητο αρμένικο όργανο από μπαμπού και μίνι συνθεσάιζερ σε συνεργασία με τον Σωκράτη,  που ερμήνευσε επίσης με σαξόφωνο, βαρύτονο σαξόφωνο, πιάνο και κλαρίνο.  Τα ακούσματα, συνδυασμός της μουσικής Βαλκανικής και Αρμένικης παράδοσης με αναλογικούς ηλεκτρονικούς ήχους με jazz αισθητική φέρουν μια βαθιά αρχαίγονη προέλευση συντονισμού με τη Μητέρα Γη, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε η καθ. του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κα Α. Κόκκινου που είχε και την ιδέα της εκδήλωσης.  Το αίσθημα συγκίνησης που δημιουργούν αυτοί οι ήχοι ήταν πολύ έντονα και η εμπειρία συνδυασμού ηλεκτρονικών, πνευστών και πλήκτρων ήταν μοναδική.  Το ντουέτο στις σπάνιες συναντήσεις του, κατάφερε να ετοιμάσει τη δουλειά του στο ομώνυμο άλμπουμ, το οποίο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παρέλαβε για τη δισκοθήκη του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.  Οι Kolida Babo duet απέδειξαν ότι είναι άξιοι αντιπρόσωποι και της Ελλάδας στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό Νέων της 18ης Biennale.  Απέδειξαν ξεκάθαρα την αρχή τους ό,τι αυτά τα όργανα μπορούν να συνδυαστούν παράγοντας ένα αποτέλεσμα πέρα των συνηθισμένων.    

Ιδιαίτερη χαρά για τους παρευρισκόμενους ήταν η άφιξη όλης της καλλιτεχνικής ομάδας που απαρτίζει το ντουέτο, παλαιών και νυν εκπαιδευτικών και μαθητών του Σχολείου μας.  Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης: τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το διευθυντή του σχολείου κ. Ι. Δημόπουλο που έδωσαν την άδεια για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου,  τον πάντα φιλόξενο φύλακα του σχολείου κ. Δ. Αντωνόπουλο, τον  καθ. Α. Σκιαδά για τη φροντίδα της ηχητικής κάλυψης, τους  καθ. Γ. Κονιδιτσιώτη και Η. Βλαχονικολού για το συντονισμό, την καθ. κα Β. Σκούφη για την προώθηση, τους ευγενικούς χορηγούς της συναυλίας, το Ξενοδοχείο Μενελάιον που φιλοξένησε τους μουσικούς, το Μουσικό Οίκο Καππάκου Σ., το ανθοπωλείο της Σπάρτης, Τριανταφυλλένια, το Vasilangelo Art που επιμελήθηκαν τη διακόσμηση της αίθουσας και τον φωτογράφος μας κ. Ν. Κεχαγιά.

της Αναστασίας Πατρινού, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti