«36 ώρες για τη Σπάρτη» και την εμπειρία του «Σπάρταθλον»

Νέο ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018 17:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«36 ώρες για τη Σπάρτη» και την εμπειρία του «Σπάρταθλον»

Το ντοκιμαντέρ «36 ώρες για τη Σπάρτη» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το συνοδεύει,  με θέμα τον υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου Σπάρταθλον, διατίθενται δωρεάν σε σχολεία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις Ευρωπαίους που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον», στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δρομείς, σωματικά και πνευματικά, για να διανύσουν την απόσταση των 245 χλμ. από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη μέσα σε 36 ώρες, γίνεται η αφορμή για να εξερευνήσει το νεανικό κοινό την αξία του αθλητισμού στην αρχαιότητα αλλά και στη ζωή μας σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχέδια μαθημάτων σε θεματικές όπως η φυσική αγωγή, η ιστορία, τα αρχαία και νέα ελληνικά, για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα συνδυάζει την κινούμενη εικόνα με ιστορικές πηγές, με στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και νέους να ανακαλύψουν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας και να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ σχολείων και αρχαιολογικών μουσείων, με εκθέματα σχετικά με την άθληση στην αρχαία Ελλάδα.

Βασισμένο στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ultra: Τhe Real Marathon», το «36 ώρες για τη Σπάρτη» δημιουργήθηκε από την Anemon Productions με την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». To εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διανομής Ντοκιμαντέρ MovingDocs

Δείτε το τρέιλερ, την ταινία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εδώ


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti