Ακροάσεις για την παιδική-εφηβική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 16:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακροάσεις για την παιδική-εφηβική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Καλλίφωνα  παιδιά, ηλικίας 7 έως και 17 ετών, προσκαλούνται να στελεχώσουν την παιδική-εφηβική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Σπάρτης  και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της σε σημαντικά δρώμενα της καλλιτεχνικής ζωής
της χώρας μας.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14/10 και ώρα 11:00 το πρωί και θα συνεχίζονται  όλο τον μήνα Οκτώβριο στο κτίριο του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης (Λεωνίδου 72).  Τα μαθήματα της χορωδίας θα διεξάγονται  κάθε Σάββατο (η ώρα θα ανακοινωθεί μετά την πρώτη συνάντηση).

Η παιδική και εφηβική Χορωδία λειτουργεί σήμερα υπό τη  διεύθυνση –διδασκαλία του έμπειρου μουσικοπαιδαγωγού, Γιάννη Ισμυρνιόγλου.

Ιδρύθηκε το 2004 και φιλοξενεί παιδιά από την Σπάρτη και την περιφέρεια, με υπεύθυνους μαέστρους την Ελένη Δάβου, τη Μυρσίνη Πολυμενάκου, τον Παναγιώτη Καριώτη, τον π. Νικόλαο Τσάκο και την Μαρία Βελμάχου. Περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφόρων εποχών και συμμετέχει  σε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν  διάφοροι φορείς.

Για εγγραφές και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, από Δευτέρα έως Παρασκευή (17:00-20:00 και το Σάββατο (10:00-16:00).  Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των παιδιών στην παιδική - εφηβική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης είναι δωρεάν (απαιτείται μόνο η εγγραφή).

Όπως επισημαίνει το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, «το χορωδιακό τραγούδι με μοναδικό μέσο την ανθρώπινη φωνή αποτελεί έμπνευση και δημιουργία. Αναδεικνύει τις δυνατότητες του ανθρώπου να γίνει δημιουργός, εκφραστής και φορέας πολιτισμικών αξιών. Ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο αποτελεί βασική μουσική έκφραση της παράδοσης και της αξίας κάθε πολιτισμού.

Στόχος της χορωδίας μας είναι η συμμετοχή της σε ποιοτικά φεστιβάλ - συναυλίες καθώς και σε νέα projects που θα αφορούν συνεργασία με άλλους φορείς».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti