Γεύσεις, παράδοση και ψυχαγωγία στην «Γιορτή του Κάστανου» στην Άρνα!

Διοργανώνεται για 15η χρονιά

Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2018 09:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γεύσεις, παράδοση και ψυχαγωγία στην «Γιορτή του Κάστανου» στην Άρνα!

Το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή 15η «Γιορτή του Κάστανου» στην Άρνα Λακωνίας!

Η «Γιορτή του Κάστανου» διοργανώνεται ετησίως τα τελευταία 15 χρόνια στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που έχει την ευκαιρία να απολαύσει στην πανέμορφη πλατεία του χωριού ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα, όμως, η «Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά «ντυμένη» με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου πλάτανου της Άρνας (χαρακτηρισμένος από το κράτος ως μνημείο της φύσης) απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους ντόπιων παραγωγών, που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα τοπικά φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στα πολυτάρια και τα κοφίνια, τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου.

 Με αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Οκτώβρη, το «καλοκαιράκι του Αη-Δημήτρη» -όπως αποκαλείται- και κρατάμε για τον χειμώνα μια πολύ όμορφη ανάμνηση.

Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή:
- Παρασκευή 26/10 απόγευμα: από 15:00 έως 21:00
- Σάββατο 27/10 & Κυριακή 28/10: από 11:00 έως 21:00

Τα χορευτικά συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν είναι τα εξής:
- Σάββατο 27/10 (3:00 μμ): Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά»
- Κυριακή 28/10 (2:30 μμ): Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti