Σημαντική διάκριση του Ν. Καρμοίρη σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2019 15:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σημαντική διάκριση του Ν. Καρμοίρη σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Μια εξαιρετική λογοτεχνική διάκριση ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο για τον Λάκωνα Νίκο Ι. Καρμοίρη. Το μικροδιήγημά του με τίτλο «Φως» αναδείχθηκε στην καλύτερη πεντάδα, ανάμεσα σε 205 συμμετοχές, στον λογοτεχνικό διαγωνισμό μικροδιηγήματος (microfiction) που διοργάνωσαν από κοινού η λογοτεχνική ιστοσελίδα «121 Words» και το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Όροι του διαγωνισμού ήταν το διήγημα να αποτελείται ακριβώς από 121 λέξεις, μέσα στις οποίες θα περιέχεται απαραίτητα η λέξη «σχεδία». Τα πέντε διακριθέντα κείμενα φιλοξενούνται στις σελίδες του περιοδικού «Σχεδία» Φεβρουαρίου 2019 (#67) που κυκλοφορεί από τις 30/1 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε παρακάτω το διακριθέν μικροδιήγημα του Ν.Ι. Καρμοίρη:

ΦΩΣ
«Το καντήλι έσβηνε αφήνοντας μες στο βουβό βράδυ εκείνον τον τσιτσιριστό ήχο. Θα συνέχιζε τον ύπνο της χωρίς φως. Υγρό, κοινόβιο γιαπί, δίπλα απ’ τον παλιό μισογκρεμισμένο σινεμά. Πόρτα «ασφαλείας», ένα σκουριασμένο συρματόπλεγμα. Στον ύπνο της, για μήνες, απ’ όταν έμεινε άστεγη, έβλεπε κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο.

Τα φώτα βραχυκύκλωναν, το καράβι βούλιαζε και μόλις εκείνη βουτιόταν από μια σχεδία για να σωθεί, ένα αόρατο χέρι άναβε το φιτίλι στο καντήλι π’ είχε πλάι της.

Κι εχθές το ίδιο. Σήμερα το αποφάσισε. Φόρεσε ξανά τα ίδια χιλιοφορεμένα πανωφόρια που φορούσε κάθε μέρα, έφτασε στο Μεταξουργείο, πέρασε το κατώφλι της οδού Φαβιέρου 24-26, ανέβηκε στον 5ο όροφο. Στην πόρτα έγραφε «Σχεδία» - περιοδικό δρόμου. Μπήκε μέσα. 

Έξω, άρχιζε να φωτίζει ξανά…»

________________________________________________________________________________

   * Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου που πωλείται αποκλειστικά από άνεργους ή άστεγους διαπιστευμένους πωλητές.
  ** Το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό «121 Λέξεις», φιλοξενεί ιστορίες γραμμένες σε μικρή φόρμα˙ ιστορίες 121 λέξεων ακριβώς! Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.121words.com.

shedia

shedia02

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti