Π. Μπλέτα: Μια Λάκαινα στον «στίβο» της συγγραφής!

 «Αν ήσουν Πρόσφυγας» ο τίτλος του 16ου βιβλίου της

Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2019 15:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Μπλέτα: Μια Λάκαινα στον «στίβο» της συγγραφής!

Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Είναι μία σημαντική συγγραφέας και διανοήτρια της χώρας μας, που παλεύει για τη διάδοση ιδεών σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί δεν τη γνωρίζουν, αλλά όσοι την ξέρουν, τη θαυμάζουν και την ακολουθούν για ποικίλους λόγους. Ως τώρα έχει εκδώσει 16 βιβλία και ποιητικές συλλογές.

Το δέκατο-έκτο βιβλίο της με τίτλο «Αν ήσουν Πρόσφυγας», μέσα από μια σειρά ποιητικών και φιλοσοφικών κειμένων, περιγράφει την φυσιογνωμία του πρόσφυγα, ενώ αναδεικνύει την γενίκευση του φαινομένου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης καθώς και τις αιτίες που το προκαλούν. Κεντρική ιδέα αποτελεί η αλλαγή των πολιτικών εξουσίας και οικονομικού επεκτατισμού, που ξεριζώνουν τους λαούς από τις πατρίδες τους, καθώς και  η αλληλέγγυα στάση όλων μας απέναντι στους πρόσφυγες. Η συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου της: « Αν ένας άνθρωπος πρόσφυγας τότε όλοι οι άνθρωποι πρόσφυγες». Το πρώτο κείμενο του βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και το ελληνικό προσφυγικό στοιχείο. Το βιβλίο, όμως, ολόκληρο είναι αφιερωμένο σε όλους τους πρόσφυγες της γης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti