Ο σημαδεμένος πειρατής

Το παραμύθι της εβδομάδας στον «Λακωνικό Τύπο»

Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο σημαδεμένος πειρατής

Ήτανε μια φορά κι έναν καιρό ένας πειρατής με σημάδι στο πρόσωπο. Γυρνούσε πέλαγα, ωκεανούς. Τις θάλασσες κυβερνούσε. Στα χέρια του, όποιος έπεφτε, δεινοπαθούσε. Έκλεβε. Μέθαγε. Άρπαζε ό,τι έβρισκε. Είχε κοντά του συντρόφους πιστούς. Τον φώναζαν «Φόβο». Κανείς δεν του έμπαινε στο δρόμο. Στης γης τα πέρατα έφτανε το όνομά του. Λένε πως ήταν «κλεμμένη» η καρδιά του. Μια αρχοντοπούλα είχε αγαπήσει κι ήθελε να πάει να την αρπάξει.    Έτσι ξεκίνησε ταξίδι μακρινό. Εκείνη ζούσε σε ένα κάστρο τρομερό σε ένα νησί στην άκρη του κόσμου. Δώδεκα δράκοι φύλαγαν το κάστρο και την αρχοντοπούλα. Καπνοί έβγαιναν από τη γη ένα γύρω. Πουλί εκεί δεν κελαηδούσε. Ζώο δεν ζύγωνε. Το νερό ήταν δυσεύρετο. Οι δράκοι ήτανε μεγάλη φοβέρα. Κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει. Η ζωή του θα κινδύνευε. Τα γνώριζε όλα αυτά ο σημαδεμένος πειρατής. Μα ήταν πεισματάρης. Η επιθυμία του ήταν διαταγή. Δεν τόλμαγε κανείς να του αρνηθεί.

«Όρτσα τα πανιά!» έδωσε εντολή. Το πλήρωμά υπάκουσε. Πριν φτάσουν στο νησί ένα ναυάγιο απαντούνε. Πάνε κοντά να δουν, αν έχει μείνει άνθρωπος ζωντανός. Βρίσκουν έναν γέρο ναυαγό. Στο καράβι τον ανεβάζουν. Του φέρονται με σεβασμό. Τον ζεσταίνουν και τον περιποιούνται. Πολλά ήταν τα έτη του γέροντα και άσπρα τα μαλλιά του. Ο σημαδεμένος του είπε: «Εγώ γέροντα έχω μια αρχή. Όποιον με τη θάλασσα παλεύει και νικά, τον περιποιούμαι».

Ο γέροντας ευχαριστήθηκε. Όταν συνήλθε είπε: «Έχω ακουστά για σένα σημαδεμένε. Λένε ότι είσαι τρομερός. Δεν περίμενα καλά μου φερθείς. Έχεις φιλότιμο πάει να πει. Που πηγαίνετε;» «Στη νήσο Μαύρη!» του είπε ο πειρατής.

Σάστισε ο γέροντας. Χρόνια είχε στις θάλασσες παιδευτεί. Ήξερε το νησί αυτό  καλά. Ορμήνεψε τον πειρατή: «Αν με ακούσεις, δε θα κινδυνεύσεις. Θα βάλετε πλώρη για το διπλανό νησί από τη νήσο Μαύρη. Θα ρίξετε άγκυρα εκεί. Μόλις βγείτε στη στεριά, θα βρείτε μια ελιά. Τη φυλάει ένα ξωτικό. Πρέπει να τρυπώσεις στην κουφάλα της ελιάς. Το ξωτικό θα σε αφήσει να μπεις, μόνο αν του δώσεις χρυσάφι. Τότε, με τρόπο μαγικό, θα βρεθείς στο κάστρο της νήσου Μαύρης και στο δωμάτιο της αρχοντοπούλας. Θα την πείσεις να σε ακολουθήσει. Μέσα στο τζάκι, στην κάμαρά της, υπάρχει μια καταπακτή. Θα την ανοίξεις, θα κατέβεις τα σκαλοπάτια και θα βγεις πίσω στην ελιά από όπου ξεκίνησες. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος σου είναι ανοιχτός.

Το γέροντα άκουσε ο σημαδεμένος. Τα λόγια του μέτρησε. Έκανε ό,τι τον ορμήνεψε βήμα-βήμα. Έτσι, έφτασε στην κάμαρα της αρχοντοπούλας. Σάστισε εκείνη, όταν είδε τον πειρατή μπροστά της. Της κόπηκε η μιλιά. Μα θέλησε να τον ακολουθήσει, γιατί ήταν αβάσταχτη η φυλακή της.

Έτσι, γύρισαν μαζί στο καράβι. Οι άλλοι πειρατές τους υποδέχτηκαν. Μα έπρεπε να φύγουν γρήγορα. Αν οι δράκοι της νήσου Μαύρης έβλεπαν ότι χάθηκε η αρχοντοπούλα, θα κινούσαν ουρανό και γη για να τη βρούνε. Έτσι, οι πειρατές σαλπάρανε για άλλα μέρη. Που πήγανε; Κανείς δεν ξέρει! Οι γέροι ναυτικοί λένε πως ο σημαδεμένος πειρατής και η αρχοντοπούλα αγαπήθηκαν πολύ. Ευτυχισμένοι γυρίζουν πια τις θάλασσες όλου του κόσμου. Μα ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε αλήθεια σας είπα, ούτε να με πιστέψετε.

Δήμητρα Μπουμποπούλου


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti