Οι «Καστανιώτικες Συνταγές» σε ένα βιβλίο

Παρουσίαση στο Καστόρι

Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 15:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι «Καστανιώτικες Συνταγές» σε ένα βιβλίο

Το βιβλίο «Καστανιώτικες Συνταγές» παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «Πολυδεύκης», σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/10 και ώρα 6:00 μμ  στο Καστόρι Λακωνίας (αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Μπακή).

Το βιβλίο συγκεντρώνει παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ενώ καταγράφει δραστηριότητες που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του σπιτιού στην περιοχή, ιχνηλατώντας πίσω στο χρόνο. Η συλλογή και επιμέλεια έγιναν από τις Βαρβάρα Κεμερίδου και Καίτη Σμυρνιού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει εκτέλεση της συνταγής για την παρασκευή και το μαγείρεμα των σουρτών μακαρονιών, παλιού παραδοσιακού φαγητού της περιοχής. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν παραδοσιακά φαγητά και ποτά.
  Παράλληλα, θα λάβει χώρα έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών.

Πρόγραμμα
- Καλωσόρισμα
- Παρουσίαση του βιβλίου - Β. Κεμεμρίδου
- Η γνώμη του Ειδικού - Παναγιώτης Μπασουράκος, Διαιτολόγος — Διατροφολόγος
- Παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού σουρτά μακαρόνια
- Γευσιγνωσία με παραδοσιακά φαγητά και ποτά
- Γλέντι

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti