Παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία του Γ. Καραγιαννάκου (ΦΩΤΟ)

Στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης

Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 16:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία του Γ. Καραγιαννάκου (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, η εκδήλωση παρουσίασης δύο βιβλίων του συγγραφέα Γεωργίου Καραγιαννάκου, με τίτλους: «ο Δάσκαλος» (νουβέλα) και «Κάποτε στην Ιουδαία … Η θυσία της αγάπης» (ιστορικό μυθιστόρημα).

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας « Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», συντόνισε η συγγραφέας κ. Δέσποινα Κούτσαρη, ενώ εκ μέρους της Ένωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η γραμματέας της, κ. Αγλαΐα Κωνσταντέλη.

Το βιβλίο «Κάποτε στην Ιουδαία» παρουσίασε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Νίκος Ι. Κουφός, ο οποίος, κατά την ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ενδιαφέρον του συγγραφέα δεν ήταν να εξαντλήσει τις Εβραϊκές ιστορικές πηγές και να δημιουργήσει ένα ιστορικό αφήγημα, αλλά να προβληματίσει τον αναγνώστη, πάνω στη σύγχρονη ιστορική εμπειρία. Σήμερα, ο πόλεμος, η βία, και η αλληλοεξόντωση των ανθρώπων, συνεχίζονται, παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για την αποδυνάμωση του πολεμικού φαινομένου και το τέλος της πολεμικής Ιστορίας του ανθρώπου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Δεύτερος “ολοκληρωτικός” Παγκόσμιος Πόλεμος, η θηριωδία του οποίου ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και ο ελληνικός αδελφοκτόνος Εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε, πέρασαν και οι δύο από τη γειτονιά του συγγραφέα, που ήταν τότε στην ηλικία του Αμώς, που πετροβολούσε στο χωριό του, τους Ρωμαίους στρατιώτες.

Φέρνει λοιπόν ο αγαπητός Γιώργος, τη φωνή του Αμώς από το μακρινό παρελθόν, την ενώνει με την δική του και διαλαλεί : < Ζήτω η επανάσταση της ειρήνης και της αγάπης», σημείωσε ο κ. Κουφός.

Το βιβλίο «Ο Δάσκαλος» παρουσιάστηκε από τον φιλόλογο και συγγραφέα κ. Γεώργιο Ατσαβέ, ο οποίος κατά την ομιλία του, ανέφερε τα ακόλουθα: «Το βιβλίο διαβάστηκε τάχιστα, γεγονός πρωτεύον, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε για την αξία του. Ο ρέων λόγος, μ’ αυτή τη λιτή, σοφή και χειροπιαστή διατύπωση, οι στέρεοι και εμβριθείς διάλογοι, η αναλυτικότητα – πολλάκις – της περιγραφής, η γνώση και εμπειρία των συνθηκών διαβίωσης της τότε εποχής, το καθιστούν ευανάγνωστο, εύληπτο, αλλά και συναρπαστικό!»

Αποσπάσματα από τα βιβλία διάβασαν η ποιήτρια – πεζογράφος κ. Ουρανία Μπούρτζινου και ο καθηγητής φιλολογίας κ. Κώστας Βαχαβιώλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ ιδιαιτέρως επαίνεσε τον συγγραφέα κ. Γιώργο Καραγιαννάκο για το ταλέντο του και τις αξίες που υπηρετεί μέσα από το πλούσιο συγγραφικό του έργο, αξίες που -όπως είπε ο σεβασμιώτατος- «έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα». Παράλληλα, ο κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στον Γ. Καραγιαννάκο να συνεχίσει την παραγωγή σπουδαίων συγγραφικών πονημάτων και τέλος τον ευχαρίστησε για την προσφορά των εσόδων από τα βιβλία του στο Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτιάξει έναν Αντι - καιάδα, πλάι στον Καιάδα και πλησίον της ιδιαίτερης πατρίδας του συγγραφέα, της Τρύπης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti