Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Οι εθελοντές του Spartan Race μοιράζονται τις σκέψεις τους

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 08:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Οι εθελοντές του Spartan Race μοιράζονται τις σκέψεις τους

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, με σκοπό να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Για την ημέρα, το δικό μας αφιέρωμα δίνει χώρο στον εθελοντισμό που εμπνέει και προσφέρει χαρά τόσο στους ίδιους τους εθελοντές όσο και εκείνους που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους.

Γιατί, εκ του αποτελέσματος, μόνο ως μια μεγάλη γιορτή χαράς μπορεί να χαρακτηριστεί η διοργάνωση του Spartan Race Greece στην πόλη της Σπάρτης. Και, ειδικά, όταν υπάρχει η καλή διάθεση και η σωστή οργάνωση, το αποτέλεσμα μπορεί να δικαιώσει όλες τις πλευρές.

Ο λόγος στους ίδιους τους εθελοντές, που μοιράζονται μερικές από τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους...


Αλεξάνδρα Χάτζιου, φοιτήτρια ΤΟΔΑ
Ένα αθλητικό γεγονός και ειδικότερα το Spartan race για μένα είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι εθελοντές χαρακτηρίζονται ως κολόνες, οι οποίες στηρίζουν τη διοργάνωση και βοηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια όμορφη και οργανωτική ατμόσφαιρα, την οποία οι αθλητές απολαμβάνουν. Η δύναμη του εθελοντισμού είναι απίστευτη. Ενώ προσφέρεις υπηρεσίες αποκομίζεις κάτι παραπάνω από χρήματα, αξίες!


Κάλλια Πουλή, φοιτήτρια ΤΟΔΑ
Το Spartan Race είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος άνθρωπος στην ζωή του. Αναπτύσσεται η συνεργασία, η ομαδικότητα και οι διαπροσωπικές σχέσεις με ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω για 3η συνεχόμενη χρονιά.
- Spartans what is yor profession?
- AROO AROO AROO


Άντι Ντουρίτσι, φοιτητής ΤΟΔΑ
Μια αξέχαστη, “πλούσια” και μαγική εμπειρία, ο αγώνας του Σπαρτιάτη η κοινώς Spartan Race. Ένας αγώνας, όχι μόνο για τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και για όλους εμάς τους εθελοντές που προσπαθήσαμε για ένα άρτιο αποτέλεσμα... Ώρες ατελείωτες, άψογη συνεργασία, σε συνδυασμό με την καλή διάθεση όλων μας, έκανε το ταξίδι αυτό κάτι μαγικό, μοναδικό. Ένα “πλούσιο” εφόδιο που μόνο σε καλό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Αξίζει ένα τεράστιο “μπράβο” σε όλους τους εθελοντές και συγκεκριμένα στην ομάδα που ήμασταν στις εγγραφές.
#Aroo!


Ελένη Μανιάτη, φοιτήτρια ΤΟΔΑ
Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα. Και σίγουρα το Spartan Race είναι η πραγματικότητα που πολλοί θα ήθελαν και πρέπει να ζήσουν!


Εύα Τσέλα,  φοιτήτρια ΤΟΔΑ
Το Spartan Race αντιπροσωπεύει την αγάπη για τα αγωνίσματα, τη συνεργασία, τη συνύπαρξη με ανθρώπους, που έχουν την ίδια φιλοδοξία με εσένα: Ένα άψογο αποτέλεσμα.

76688999 1276682465867828 5061210799003926528 n

Φωτεινή Γάγκα, ιδιωτική υπάλληλος, Σπάρτη
Γεννήθηκα σε μια χώρα που έχει τον εθελοντισμό ως υψηλή αξία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στις ΗΠΑ από Έλληνες (Σπαρτιάτες!) γονείς και μετανάστες που κατάλαβαν τις έννοιες της κοινότητας και του συλλογικού καλού, είμαι εθελόντρια όλη μου τη ζωή. Τώρα στα 40 (και βάλε) μου, εξακολουθώ να προσφέρω εθελοντικά τις δεξιότητές μου, τις υπηρεσίες μου και το χαμόγελό μου όποτε δημιουργείται η ευκαιρία. Στο Spartan Race φέτος, υπηρέτησα εθελοντικά μαζί με μια ομάδα νέων εθελοντών. Ως η «μητέρα φιγούρα» της ομάδας μας, συχνά έπιανα τον εαυτό μου να θαυμάζω αυτούς τους νέους, ταλαντούχους, γοητευτικούς και ικανούς εθελοντές... Ένιωσα σιγουριά για το μέλλον. Ένιωσα ήρεμη ότι αυτοί οι νέοι άνδρες και γυναίκες είναι οι μελλοντικοί μας «Σπαρτιάτες» ηγέτες ... είτε σε αγώνα εμποδίων είτε στον αγώνα της ζωής.


Κυριάκος Παπαδάκης, πολιτικός μηχανικός, Μολάοι
Τρίτη συνεχόμενη φορά το Spartan Race στην πόλη από την οποία εμπνεύστηκε τη δημιουργία του. Τρίτη συνεχόμενη φορά κι εγώ εθελοντής στη διοργάνωση. Μια διοργάνωση που ανακάλυψα τυχαία, αλλά αμέσως έγινε αγάπη. Αγάπη για τα αγωνίσματα, τους αθλητές που συμμετέχουν, αλλά και όλους εμάς που με τη βοήθειά μας δώσαμε τη δική μας πινελιά σε αυτήν. Γιατί τι καλύτερο από το να βλέπεις τους αθλητές και τις αθλήτριες να τερματίζουν με το όλο ικανοποίηση και χαρά βλέμμα τους, να φεύγεις το βράδυ από το χώρο και να ακούς τα γεμάτα ευχαριστίες λόγια των διοργανωτών: «Ευχαριστουμε για ολα! Πραγματικά το εκτιμάμε». Να πετυχαίνεις τυχαία άτομα το βράδυ και να σου λένε «Ραντεβού του χρόνου, πάλι εδώ». Να αράζετε στα παγκάκια με τους αθλητές και να σου λένε ιστορίες από τον τόπο τους, και τη ζωή τους... 
Ένα είναι σίγουρο: και του χρόνου πάλι εδώ, πάλι στη Σπάρτη, πάλι με την ίδια και μεγαλύτερη παρέα!

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος