Διαδικτυακό Θέατρο

Παραστάσεις που μπορείτε να δείτε στο σπίτι

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδικτυακό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργοί ανεβάζουν παραστάσεις στο διαδίκτυο για εμάς που #Μένουμε_σπίτι
 Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο το ότι ο κόσμος του πολιτισμού και δη αυτός του θεάτρου, που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, κινητοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά τη δύσκολη και στενάχωρη ανακοίνωση ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται τώρα στην πρόζα διεκδικώντας –και κερδίζοντας– όλα τα φώτα και, αντίστοιχα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τον πολεμούν τα χειροκροτήματα.

Το Θέατρο Τέχνης ήταν αυτό που ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα της σελίδας του θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε στο διαδίκτυο παραστάσεις του ενώ #Μένουμε_σπίτι. Το ίδιο συνέβη και με το Εθνικό Θέατρο αλλά και με δημιουργούς που κοινοποίησαν στις σελίδες τους ότι έργα που καταχειροκροτήθηκαν και γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό βρίσκονται πλέον διαθέσιμα και δωρεάν στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε τις παραστάσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου και στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Τέχνης. Κάποιες από αυτές, διαλέγουμε σήμερα.


 Πέρσες
1999 με τον Λευτέρη Βογιατζή να παρουσιάζει τους Πέρσες του Αισχύλου χαρίζοντας στο Εθνικό Θέατρο και το κοινό του μια -ακόμη- αξιομνημόνευτη παράσταση. Μαρία Κατσιαδάκη, Ακύλλας Καραζήσης, Σοφοκλής Πέππας, Φάνης Μουρατίδης, Γιάννης Αναστασάκης, Νίκος Αρβανίτης, Άκης Βλουτής, Θωμάς Βούλγαρης, Τάσος Γιαννόπουλος, Μανόλης Δραγάτσης, Νίκος Ζορμπάς, Δημήτρης Ζορμπαλάς, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Καλαντζής, Δημήτρης Κανέλλος, Ακύλλας Καραζήσης, Κωστής Καλλιβρετάκης, Σπύρος Κουβαρδάς, Μιχάλης Μαρίνος, Φάνης Μουρατίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Προκόπης Πολίτης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Ευάγγελος Χρήστου, Ισίδωρος Γιαλαμούδης ανεβαίνουν στη σκηνή.


Βρυκόλακες
Στη Νέα σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος ανεβάζει τους Βρυκόλακες του Ερρίκου Ύψεν. Ελένη Χατζηαργύρη, Χρήστος Πάρλας, Ιάκωβος Ψαρράς, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρίνα Ψάλτη, στην υπόκλιση.
8 Γυναίκες
12 χρόνια πριν, ο Νίκος Καραθάνος έκανε ένα μικρό θαύμα από αυτά που μας συνήθισε τα χρόνια που ακολούθησαν. Με ένα συγκλονιστικό καστ που απαρτιζόταν από τους: Θανάση Ιωάννου, Νίκο Καραθάνο, Γιάννη Κότσιφα, Χρήστο Λούλη, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Στεργιόγλου, Κοσμάς Φοντούκη, Αιμίλιο Χειλάκη, Νίκο Χατζόπουλο, οι «8 Γυναίκες» του Ρομπέρ Τομά ήταν τότε το talk of the town. Κατά κάποιον τρόπο μπορεί και τώρα να γίνει. Στο χέρι μας είναι (κυριολεκτικά).

Άφιξις
2017 και η ομάδα ΠΥΡ ανεβάζει στη Μικρή Επίδαυρο μια παράσταση που θα συζητηθεί πολύ. Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαίρη Μηνά, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, καταχειροκροτούνται στο Αρχαίο Θέατρο.

Μήδεια
Βρισκόμαστε στο 1997 και η Νικαίτη Κουντούρη παρουσιάζει στο Εθνικό Θέατρο μια παράσταση που θα συζητηθεί. Πολύ. Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άννα Μακράκη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά. ζουν το απόλυτα δυνατό χειροκρότημα.

Ποια Ελένη
2004 και το δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου παρουσιάζει στο Εθνικό Θέατρο μια παράσταση που θα κόψει πολλά εισιτήρια και θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά. Παπουτσή Τζέση, Δέλιου Βασιλική, Ντεμίρη Φωτεινή, Τρύπη Τάνια, Λαμπράκης Λευτέρης, Παπαδοπούλου Τζίνη, Τσάφου Χριστίνα, Γεροδήμου Έλενα, Καραμίχος Γιώργος, Πλαΐνης Χρήστος, Μανίσαλη Νατάσσα, Μάντακας Χρήστος, Καραγιάννης Σταύρος, Σταμούλης Γρηγόρης, Μεταξάς Όθων, Γεωργόνη Γεωργία, Κολιανδρή Έμιλυ, κ.ά. θα υποκλιθούν.  


Χρύσιππος

Το περσινό Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξένησε το υπέροχο κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη σε μια εικαστική παρέμβαση του Θάνου Σαμαρά που δίχασε αρκετά το κοινό που την παρακολούθησε. Ράνια Οικονομίδου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νικόλας Μίχας, Θανάσης Δόβρης, Σοφία Κόκκαλη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Αγγελική Στελλάτου, Νίκος Καραθάνος όλοι τους εξαιρετικοί επί σκηνής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος