Συναυλία Καρούνη στη Μονεμβασιά προς τιμήν του Μ. Θεοδωράκη

Στις 21 Ιουλίου

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 13:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συναυλία Καρούνη στη Μονεμβασιά προς τιμήν του Μ. Θεοδωράκη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, τιμώντας την επέτειο συμπλήρωσης 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνει σειρά συναυλιών σε ολόκληρη την επικράτεια προς τιμήν του.
Μια από αυτές, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου 2020 στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, στην εμβληματική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

Στις συναυλίες θα παρουσιαστούν εμβληματικές μουσικές συνθέσεις που χαρακτηρίζουν τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης, επικυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διαχρονικότητα των μυνημάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.
Μαζί του στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti