Μουσικό επιστέγασμα μιας διαδρομής πέντε μηνών στη Βαμβακού (ΦΩΤΟ)

Με συναυλία έριξε αυλαία το «Oros Ensemble»

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 15:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μουσικό επιστέγασμα μιας διαδρομής πέντε μηνών στη Βαμβακού (ΦΩΤΟ)

Μια μοναδική συναυλία έλαβε χώρα το Σάββατο 12/9 στο σχολείο της Βαμβακούς. Η αυλαία έπεσε με το μουσικό σχήμα «Oros Ensemble» να παρουσιάζει νέα έργα Ελλήνων συνθετών, όπως οι Σ. Διακάκη, Π. Λειβαδά, Δ. Μπελοσίνοφ, Σ. Πασόπουλου, Α. Κουτσογιάννη, αλλά και έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής των J. Des Prez, A. Vivaldi και Γ. Κουμεντάκη.

Ο Αποστόλης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος και ο Αντώνης, οι έξι φίλοι και ταλαντούχοι μουσικοί που έζησαν στη Βαμβακού για πέντε μήνες, μοιράστηκαν κοινούς καλλιτεχνικούς στόχους και εμπειρίες, μελέτησαν, ερεύνησαν, συνέθεσαν, αλληλοεπίδρασαν με την κοινότητα, ολοκλήρωσαν τη μουσική τους παρουσία στο χωριό.

Το «Oros Ensemble» είναι ένα σύνολο μουσικής δωματίου, που δημιουργήθηκε στη Βαμβακού, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιήθηκε από τη «Vamvakou Revival», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti