«7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», σκηνή 5η

Το πρόγραμμα προβολών της Τρίτης

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 17:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», σκηνή 5η

Με πέντε εξαιρετικές ταινίες τεκμηρίωσης, εκ των οποίων οι τέσσερις σε πανελλήνια πρώτη προβολή, συνεχίζεται την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», που πραγματοποιείται διαδικτυακά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μέσα από την ιστοσελίδα https://www.peloponnisosdocfestival.com. Ακόμη, στο πρόγραμμα της Τρίτης θα βρείτε μία ταινία από το Αφιέρωμα «Διεκδικώντας την Ελευθερία» και δύο ταινίες για την Ισότητα των Φύλων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της 5ης ημέρας του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τα ντοκιμαντέρ:
- With eyes open/ Με τα μάτια ανοιχτά (Ισπανία 2019-πανελλήνια πρεμιέρα & αφιέρωμα στην Ισότητα),
- Time is on our side/ Ο χρόνος είναι με το μέρος μας (Βέλγιο 2019, πανελλήνια πρεμιέρα & αφιέρωμα Διεκδικώντας την Ελευθερία),
- Daughter of Camorra / Κόρη της Καμόρα (Σλοβενία 2019-πανελλήνια πρεμιέρα),
- Forman vs Forman/ Φόρμαν εναντίον Φόρμαν (Τσεχία 2019),
- Daddy/Πατέρας (Δανία 2020, πανελλήνια πρεμιέρα & αφιέρωμα στην Ισότητα).

Το κοινό ψηφίζει
Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος κάθε ταινίας, το κοινό μπορεί να ψηφίζει με 1 έως 5 αστέρια στον βαθμό που του άρεσε η ταινία που παρακολούθησε. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» θα απονείμει τον Μάιο το Bραβείο Kοινού για το Kαλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ. Προσοχή: Η βαθμολόγηση κάθε ταινίας μπορεί να γίνει μόνο την ημέρα της προβολής της.

Online συνεντεύξεις με τους σκηνοθέτες
Ένας από τους στόχους του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» ήταν από την αρχή του να φέρει το κοινό της Πελοποννήσου πιο κοντά στους δημιουργούς των ταινιών που παρουσιάζει. Φέτος, λόγω των συνθηκών που επέβαλαν την διαδικτυακή διεξαγωγή του Φεστιβάλ, ζητήσαμε από συνεργάτες και εθελοντές της διοργάνωσης να πάρουν συνεντεύξεις από τους σκηνοθέτες του προγράμματος online, ώστε να φέρουν τις ταινίες τους ακόμη πιο κοντά στο κοινό. Οι συνεντεύξεις αυτές ρίχνουν φως στη καλλιτεχνική ματιά των σκηνοθετών, μιλώντας παράλληλα για την προσωπική τους σύνδεση με την δημιουργία τους και μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς επιλέγοντας την ενότητα “Συνέντευξη”, σε όποια ταινία διατίθεται.

Οι συνεντεύξεις με τους σκηνοθέτες των ταινιών που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα «Διεκδικώντας την Ελευθερία» πραγματοποιήθηκαν από τους φοιτητές των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti