Φιλμ - ντοκουμέντο από τις Κροκεές του 1960 (VIDEO)

Η 28η Οκτωβρίου, ο τρύγος, η ρούγα και το πλύσιμο ρούχων στο ποτάμι

Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2021 15:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φιλμ - ντοκουμέντο από τις Κροκεές του 1960 (VIDEO)

Ένα έγχρωμο φιλμ, που απεικονίζει την ζωή και την καθημερινότητα της εποχής του μακρινού 1960 στις Κροκεές Λακωνίας, περιήλθε στην κατοχή της ιστοσελίδας krokees.gr από άτομο που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στο ιστορικό αυτό ντοκουμέντο ξεδιπλώνεται η ιστορία μέσα από λαογραφικά στοιχεία και η ανθρωπογραφία των Κροκεών πριν από μισό αιώνα.

Ένα μέρος του φιλμ, που υποβλήθηκε στην κατάλληλη επεξεργασία για βελτίωση της ευκρίνειας της εικόνας, καταγράφει εκδηλώσεις στην πλατεία την 28η Οκτωβρίου 1960 με κατάθεση στεφάνων και παρέλαση από άγημα του στρατού.

Σε άλλο σημείο έχει βιντεοσκοπηθεί μια κηδεία όπου σε πομπή ακολουθούν κάτοικοι του χωριού, ενώ μία ενότητα παρουσιάζει και φάσεις από ποδοσφαιρικό αγώνα του Κροκεατικού.

Ακόμα, παρακολουθούμε στιγμιότυπα από παραδοσιακές συνήθειες που χάνονται στον χρόνο, όπως διενέργεια τρύγου, στιγμές από ρούγα, πλύσιμο ρούχων στο ποτάμι στα Χάνια, ακόμα και πλύσιμο αυτοκινήτου με τον αείμνηστο Αστραπόγιαννη.

Απολαύστε καρέ-καρέ τη ζωή των Κροκεών του ΄60 παρακάτω

Το αρχικό video

Και σε αργή κίνηση

video: krokees.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti