Ο σεφ Λ. Λαζάρου και τα πιάτα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο

Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 12:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο σεφ Λ. Λαζάρου και τα πιάτα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο

Πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, τα γυρίσματα της δράσης «Τα πιάτα της Επανάστασης», στο πλαίσιο του προγράμματος «Μοριάς 21», που υλοποιεί το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και η ΤΕΜΕΣ (Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας). Το εν λόγω πρόγραμμα αναπτύσσεται για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και έχει στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δήμους της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, είχε μια σύντομη επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον καταξιωμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, όπου συνομίλησαν μεταξύ άλλων και για τη δυναμική των πελοποννησιακών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υποβάλει πρόταση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», μέσα στην οποία περιλαμβάνονται και γαστρονομικές δράσεις, επομένως θα υπάρξει συνεργασία με το Ίδρυμα και τον σεφ στο άμεσο μέλλον.

Ποιος είναι ο Λ. Λαζάρου
Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας αρχιμάγειρας. Είναι κυρίως γνωστός ως ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin* και ως ένας από τους κριτές στις πρώτες δύο σεζόν του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού «Masterchef Greece».
Ειδικεύεται στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα, και συγκεκριμένα στα θαλασσινά, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και βραβευμένους Έλληνες μάγειρες.

* Ο όρος «Michelin Star» είναι χαρακτηριστικό της εξαιρετικής ποιότητας φαγητού για εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η βαθμολογία κύρους των εστιατορίων προέρχεται από τη γνωστή εταιρεία ελαστικών, Michelin, η οποία πραγματοποιεί, επίσης, αξιολογήσεις και βαθμολογίες εστιατορίων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti