«ΜΟΡΙΑΣ ‘21»: «Τα Πιάτα της Επανάστασης»

Γαστρονομική δράση για τα εστιατόρια της Πελοποννήσου

Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2021 12:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«ΜΟΡΙΑΣ ‘21»: «Τα Πιάτα της Επανάστασης»

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ’21 προσκαλεί όλα τα εστιατόρια  της Πελοποννήσου να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή δράση που θα συναρπάσει τους επισκέπτες και θα αναδείξει την ιστορία και τις γεύσεις της περιοχής. Σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και με Επαγγελματικούς Συνδέσμους, η δράση με τίτλο «Τα Πιάτα της Επανάστασης» έχει στόχο να ενισχύσει τη βιωματική σύνδεση των επισκεπτών με την εποχή του Αγώνα, μέσω της γαστρονομίας.

Ακολουθώντας τα χνάρια και τις διατροφικές συνήθειες των Αγωνιστών του 1821, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο αγαπημένος Chef Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών! Το menu συνοδεύεται από wine pairing με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. 

LEFTERIS LAZAROU

Μέσα από 12 video μαγειρικής και αναλυτικές συνταγές, το πρόγραμμα εκπαιδεύει εστιατόρια της Πελοποννήσου στην παρασκευή των συνταγών ώστε, ακολουθώντας τη δική τους δημιουργική προσέγγιση, να εντάξουν τα πιάτα στο menu τους. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ενδεικτικός κατάλογος με τη λογοτύπηση «Τα Πιάτα της Επανάστασης» το οποίο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Όσα εστιατόρια ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην δράση μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής ή να επικοινωνήσουν με τον Συντονιστή Δράσεων του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, κύριο Διονύση Παπαδάτο, στα τηλέφωνα 27230 28353 & 6949593333 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

Τα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στη δράση θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.morias21.com, μπαίνοντας έτσι στο χάρτη δράσεων μιας εξαιρετικά σημαντικής πρωτοβουλίας, ενώ θα ενταχθούν και στη σχετική καμπάνια επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook / Instagram). Παράλληλα, συμμετέχοντας στη δράση, τα εστιατόρια θα λάβουν το αυτοκόλλητο σήμα ΜΟΡΙΑΣ ‘21 - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ενώ θα λάβουν αντίστοιχη σήμανση και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μπορέσουν να προβάλουν τη συμμετοχή τους και στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ‘21, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τα στοιχεία του εστιατορίου και περισσότερες πληροφορίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση θα υποστηριχθεί από μία συνολική πανελλαδική καμπάνια επικοινωνίας και πρόγραμμα δημοσιότητας, με ειδικές αναφορές σε όσους συμμετέχουν στη δράση «Τα Πιάτα της Επανάστασης».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σοφία Αντωνιάδου, CEO/Co-Founder Discover Greek Culture, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ.: 6974146461
Χρυσόστομος Αγαπητός, Account Manager V+O Communication, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ.: 6932580089

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti