Τα «Ημερολόγια Αποστολής» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν στη Σπάρτη

Στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2021 15:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα «Ημερολόγια Αποστολής» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν στη Σπάρτη

Το ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, «Ημερολόγια Αποστολής Νικόλας Παπαχρυσοστόμου», συνεχίζει το ταξίδι του και κάνει στάση αυτή τη φορά στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 9:00 μμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 139) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ντοκιμαντέρ
Με φόντο την ανθρωπιστική κρίση των Ροχίνγκια στο νοτιανατολικό Μπανγκλαντές, τα «Ημερολόγια Αποστολής» παρακολουθούν τον Νικόλα Παπαχρυσοστόμου, στον ρόλο του ως επικεφαλής της επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ο Νικόλας, με καταγωγή από την Κύπρο, δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μετά τις σπουδές Οικονομίας στον Καναδά, ξεκινούσε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα σε πολυεθνική εταιρία στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Αθήνα των αρχών των 00’s. Ο ίδιος όμως είχε άλλα σχέδια. Ή μάλλον δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο, όταν αποφάσισε να αμφισβητήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε αρχίσει να παίρνει η ζωή του, για να ακολουθήσει το όνειρό του: να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 7 ολόκληρα χρόνια.

Μετά από αυτήν την περιπλάνηση εντάσσεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμμετέχοντας σε αποστολές της οργάνωσης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης: Υεμένη, Νότιο Σουδάν, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο, Ιράκ, Μπανγκλαντές, Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Μοζαμβίκη. Οι πιο πρόσφατες αποστολές του ήταν σε Ισπανία και Περού για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Μέσα από τις προσωπικές του σκέψεις, όπως ο ίδιος τις καταγράφει και τις αφηγείται στα «Ημερολόγια Αποστολής» του, ο κεντρικός ήρωας του ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις προσωπικές του επιλογές. Μέσα από διαρκείς μεταμορφώσεις, βρίσκεται αντιμέτωπος με πηγαία ερωτήματα για την ορθότητα των αποφάσεών του, τα κίνητρα και τον ρόλο του, καθώς επίσης και τον πραγματικό αντίκτυπο της σύγχρονης ανθρωπιστικής δράσης.

να προσωπικό ταξίδι με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, διάρκειας 27 λεπτών, στη σκιά μιας σύγχρονης κρίσης του πλανήτη.

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Αποστολής» είναι μια εσωτερική παραγωγή του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Σκηνοθεσία – κάμερα γυρισμάτων στο Μπανγκλαντές: Δάφνη Τόλη
Σκηνοθεσία – κάμερα γυρισμάτων στην Αθήνα: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Μοντάζ: Γεωργία Τσισμετζόγλου
Σενάριο: Μήτση Περσάνη/MSF, Δημήτρης Ρουμπής/MSF, Γεωργία Τσισμετζόγλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti