Συνάντηση για γνωριμία με τη φύση στην Ταϋγέτη

Tzakas

Αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και πεζοπορία για μεγάλους

Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2021 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση για γνωριμία με τη φύση στην Ταϋγέτη

Μια συνάντηση για όλη την οικογένεια στην Ταϋγέτη (Μπαρσινίκο) στον Ταΰγετο οργανώνουν ο Προοδευτικός  Σύλλογος Ταϋγέτης και η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ), την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Στόχος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο των δέντρων. Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη που νιώσαμε μετά από τα τελευταία γεγονότα του καλοκαιριού που έζησε η χώρα μας, να έρθουμε πιο κοντά στη φύση και να μάθουμε γι’ αυτήν».

Η δράση
Οι γονείς θα ακολουθήσουν μία διαδρομή του Ταϋγέτου και τα παιδιά θα παραμείνουν στην πλατεία του χωριού, για να γνωρίσουν τη ζωή των δέντρων, μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Μαγικός Κόσμος των Δέντρων» και το θεατρικό παιχνίδι. «Το θέατρο βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους και να τον αναπαράγουν. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να βρουν κοινό τόπο έκφρασης, να συντονιστούν με το περιβάλλον μας και να ενσωματωθούμε σε αυτό», σημειώνουν οι διοργανωτές και συμπληρώνουν: «Τα δέντρα είναι μυστηριώδη. Πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στα δάση τα δέντρα συνεργάζονται μεταξύ τους. Ξέρατε ότι τα δέντρα ανταλλάσσουν μεταξύ τους κρυφά, “υπόγεια” μηνύματα; Ότι σήμερα ξέρουμε ότι τα δέντρα μπορούν να αισθανθούν, να μυρίσουν, να γευτούν,  να αγγίξουν και να νιώσουν πόνο, όπως εμείς; Ξέρατε ότι εκτός από τα παιδιά τους, προσέχουν τη γιαγιά, τον παππού και όλη την οικογένεια; Μην σας ξεγελά η ακινησία τους -τα δέντρα κρύβουν πολύ περισσότερα απ’ όσα δείχνουν... Αφού τους γνωρίσετε καλύτερα, αυτοί οι σιωπηλοί γίγαντες δεν θα σας φανούν ποτέ ξανά ίδιοι στα μάτια σας...»

Οργάνωση και συντονισμός: Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης
Υπεύθυνος πεζοπορίας: Παρασκευάς Καρούνος
Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικά παιχνίδια: ΕΘΟΛ
Ιδέα και συντονισμός: Φλώρα Καλομοίρη - ηθοποιός
Εκτέλεση με αλφαβητική σειρά: Φλώρα Καλομοίρη,  μέλη της ΕΘΟΛ

Πρόγραμμα
Κυριακή 10/10
- 11:00: συνάντηση και καλωσόρισμα στην πλατεία του χωριού
- 11:20: αναχώρηση ενηλίκων για πεζοπορία
- 11:20: έναρξη δράσης για παιδιά
- 12:40: επιστροφή ενηλίκων
- 13:00: αναχώρηση

Διευκρινίσεις
Την πεζοπορική διαδρομή μπορεί να την ακολουθήσει και κάποιος ενήλικας, ανεξαρτήτως  οικογένειας.

Τα παιδιά πρέπει να φορούν απαραίτητα καπέλο, άνετα ρούχα, ένα παγούρι με νερό, ένα  μαξιλαράκι ή μία κουβερτούλα για να κάθονται άνετα, καθώς μία αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει και κολατσιό.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε εξωτερικό χώρο. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη κατά τη  συνάθροιση στην έναρξη και λήξη της δράσης.

Όριο και δήλωση συμμετοχής
Για ηλικίες: 6 - 12 ετών
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20
Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης
Για κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Φλώρα Καλομοίρη στο τηλέφωνο 6977 152407 (10:00 πμ – 12:00 μμ και 6:00 μμ – 7:00 μμ).

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση βροχής θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δράσης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών