Οι «+άνθρωποι» ταξιδεύουν στον Πάρνωνα

Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2021 14:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι «+άνθρωποι» ταξιδεύουν στον Πάρνωνα

Στα γραφικά χωριά του Πάρνωνα, ταξιδεύει την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «+άνθρωποι». Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εκπομπής, «ένας τόπος ευλογημένος με πλούσια εδάφη που έσφυζε από ζωή και που οι κάτοικοι του τον εγκατέλειψαν με το όραμα ενός καλύτερου αύριο στην πόλη. Μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζούσαν στην πόλη και που αποφάσισαν να μετοικήσουν στο χωριό για να το ξαναζωντανέψουν.

Συναντάμε στον Πάρνωνα τους +ανθρώπους που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους δίνοντας ζωή σε μια ερημωμένη περιοχή.

Καταγράφουμε τις προσπάθειες αναβίωσης της Βαμβακούς που γίνονται από τους νέους κατοίκους της προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές στον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με όρους σύγχρονους, επιστημονικούς και ανθρωποκεντρικούς.

Συνομιλούμε με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που απέκτησαν ξανά κουλτούρα συλλογικότητας, με την ομάδα κλασσικών μουσικών που μένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χωριό αλληλοεπιδρώντας με τους κατοίκους, με την νέα μαμά που γέννησε το πρώτο παιδί στο χωριό μετά από σχεδόν μισό αιώνα,» σημειώνουν οι συντελεστές.

Η εκπομπή θα προβληθεί την Τρίτη 16/11 και ώρα 1:00 μμ και σε επανάληψη την ίδια ημέρα στις 6:30΄ μμ, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ3.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti