Πλέοντας το 1966 έξω από τη Μονεμβασιά (VIDEO)

Το βουβό ρετρό φιλμ 8mm

Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2021 14:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλέοντας το 1966 έξω από τη Μονεμβασιά (VIDEO)

Εν πλω λήψεις από τους ορεινούς όγκους του νομού Λακωνίας από το κατάστρωμα του πλοίου αποτυπώνει ασπρόμαυρο φιλμ που γυρίστηκε πριν από 55 χρόνια, το 1966, στην περιοχή της Μονεμβασιάς.

Μπροστά στην κάμερα υψώνεται περήφανος ο βράχος της καστροπολιτείας. Το φιλμ συνεχίζει με απόψεις από την κτιριακή δομή της μεσαιωνικής πόλης, καταλήγοντας στη στενή λωρίδα γης που συνδέει τον βράχο με την υπόλοιπη Λακωνία. Ο φακός, με κοντινό ζουμ, στέκεται στο ανάγλυφο του ασβεστολιθικού βράχου και στα χαλάσματα από το μεσαιωνικό οχυρό.

Επιβάτες του πλοίου αποβιβάζονται με βάρκα στο λιμάνι της Μονεμβασιάς και ο κινηματογραφιστής τούς ακολουθεί, καταγράφοντας την διαδρομή και την αρχιτεκτονική των κτιρίων στο λιμάνι.

Σαλπάροντας το πλοίο περνά πάλι μπροστά από το κάστρο της Μονεμβασιάς και λαμβάνονται μακρινά πλάνα από τη μεσαιωνική πόλη.

Δείτε το video της Aylon Film Archives

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti