Πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη παρουσία πολλών Πελοποννήσιων

«Η Φλόγα της Επανάστασης» θα «ανάψει» και σε πόλεις της περιφέρειας (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2021 09:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη παρουσία πολλών Πελοποννήσιων

Η πρώτη προβολή της δραματοποιημένης ταινίας τεκμηρίωσης του Μανούσου Μανουσάκη «1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης» έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στελεχών της Περιφέρειας, αλλά και πολλών Πελοποννήσιων της Αττικής.

Η ταινία -η οποία μετά τις γιορτές θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- είναι παραγωγή της Περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου, κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α.

Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Λακωνίας κκ Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, η νομική σύμβουλος του πρ. υπουργού Χ. Θεοχάρη, κ. Ρένα Χιώτη, ο Πρόεδρος των Μανιατών Νοτίων Προαστίων Αττικής κ. Γιώργος Πιερράκος, το μέλος του Συλλόγου Μανιατών Αττικής κ. Ρένα Πιερρακκάκου, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης κ. Ντέπη Στενού και η καλλιτέχνιδα κ.΄Νάντια Καραγιάννη

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti