«Το Καλογεράκι του Μυστρά» παρουσιάζεται στην καστροπολιτεία

Την Τετάρτη 18/5

Τρίτη, 17 Μάιος 2022 15:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το Καλογεράκι του Μυστρά» παρουσιάζεται στην καστροπολιτεία

Εκδήλωση για την παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου «Το Καλογεράκι του Μυστρά» της Μαρίας Μομφεράτου διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το Λύκειο Ελληνίδων και η Πνευματική Εστία Σπάρτης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά (στο πλάτωμα πλησίον της Κάτω Πύλης), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι οι κκ Ευαγγελία Πάντου – αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Ραχήλ Μισδραχή-Καπόν, εκδότρια, Πολυτίμη Πολυχρονάκου-Αλεξανδρίδη – πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης και Κατερίνα Δασκαλάκη, ειδική γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων.

 Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) στον νέο Μυστρά

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Το Καλογεράκι του Μυστρά», που είχε δημοσιευθεί σε συνέχειες στο περιοδικό «Παιδική Ζωή»  (1927–1931), είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού το οποίο ο αρματολός παππούς του εμπιστεύεται στη στοργική φροντίδα δύο καλογραιών, στο μοναστήρι της Παντάνασσας στον Μυστρά. Η ιστορία αυτή ξεδιπλώνεται από την αυγή της Επανάστασης μέχρι την ημέρα που αποβιβάζεται ο Όθωνας στο Ναύπλιο.

Με αφορμή τη διακοσιετηρίδα της Επανάστασης, το Λύκειον των Ελληνίδων και οι Εκδόσεις «ΚΑΠΟΝ» επανέκδοσαν «Το Καλογέρακι του Μυστρά», παραδίδοντάς το στο αναγνωστικό κοινό για να διηγηθεί ξανά την ιστορία του, που είναι και μια μικρογραφία της ιστορίας του τόπου μας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti