«Νέομαι: Ταξίδι/Επιστροφή»

Μια πρωτότυπη εκδήλωση – έκθεση από το ICC Women Hellas

Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2022 10:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Νέομαι: Ταξίδι/Επιστροφή»

Το ICC Women Hellas, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, διοργανώνει την πρωτότυπη εκδήλωση – έκθεση «Νέομαι: Ταξίδι/Επιστροφή», την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 6:00 μμ στο νεοκλασικό οίκημα Περικλέους 24 στον Πειραιά.

Σπουδαίες προσωπικότητες του επιχειρείν και των τεχνών εμπνέονται από την ανάγκη μας να ταξιδεύουμε και να ονειρευόμαστε, αλλά και την ανάγκη να επιστρέφουμε πάντα στον τόπο μας, τις ρίζες μας.
Βασικό θέμα, η γυναικεία παρουσία στον τομέα της ναυτιλίας και οι προκλήσεις που προκύπτουν στον ανδροκρατούμενο αυτό χώρο.  

Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια πανεπιστημίου, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων. Το θέμα που θα αναπτύξει θα αφορά τις Γυναίκες και τη Ναυτιλία και ειδικότερα: «Η θάλασσα ο καταλυτικός παράγοντας ανάπτυξης της νέας εποχής 15ος -21ος αιώνας».

Oμιλίες από τους Μαρία Μπερέτη-Νικολακοπούλο, Νένια Αδαμίδου, Δανάη Μπεζαντάκου, Λώρα Σωτηρακοπούλου, Γιώργος Αλεξανδράτος

Το πολιτιστικό κομμάτι της εκδήλωσης θα πλαισιώσουν με έργα τους οι καλλιτέχνες Καλλιόπη Λεμού, Χλόη Ακριθάκη, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Πέγκυ Κλιάφα, Άννα Φαφαλιού, Έφη Χαλιορή.

Επιμέλεια Μαριλένα Κουτσούκου

 

neomai

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti