Την άνοιξη στους κινηματογράφους το «Όνειρο της Μελίνας»

Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα στη Σπάρτη

Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022 15:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την άνοιξη στους κινηματογράφους το «Όνειρο της Μελίνας»

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος για την πορεία των γυρισμάτων στην πόλη της Σπάρτης και την ευρύτερη περιοχή εμφανίστηκε ο παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας «Melina’s Dream» (Το όνειρο της Μελίνας), κ. Λεωνίδας Δήμας κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από κοινού με το Δήμο Σπάρτης.

«Ήρθα στην Ελλάδα πρώτη φορά το 1960 όταν ήμουν παιδί και τότε αγάπησα αυτόν τον τόπο. Γεννήθηκα στην Αμερική αλλά η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου», υπογράμμισε ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός ενώ δήλωσε πως οι παιδικές του αναμνήσεις από τη χώρα μας του έδωσαν την έμπνευση για το σενάριο της ταινίας.
«Πιστεύω πως το κοινό θα μείνει έκπληκτο από την ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου ως Μελίνα Μερκούρη, καθώς κατάφερε να ενσαρκώσει άψογα τον ρόλο της», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Όπως ενημέρωσε ο παραγωγός της ταινίας τα γυρίσματα ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ (15/6) και αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία του μοντάζ προκειμένου η ταινία να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2023. Πάνω από 200 ηθοποιοί και 50 τεχνικοί εργάστηκαν για το αποτέλεσμα ενώ οι περισσότεροι ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

«Θέλουμε να κάνουμε την πρεμιέρα της ταινίας στην πόλη σας και μετά ευελπιστούμε να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Δήμας ενώ γνωστοποίησε πως το προωθητικό βίντεο της ταινίας θα είναι έτοιμο σε περίπου δυο μήνες. 

«Αν δεν είχαμε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης αλλά και των κατοίκων της περιοχής δεν θα είχαμε καταφέρει πολλά από αυτά που καταφέραμε. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική και ανεκτίμητη», ανέφερε ο κ. Δήμας απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Σπάρτης ενώ τόνισε πως ευελπιστεί στο μέλλον να καταφέρει να πραγματοποιήσει γυρίσματα και άλλων ταινιών στην περιοχή μας. 

Με τη σειρά του ο κ. Δούκας ευχαρίστησε θερμά τον Ελληνοαμερικανό παραγωγό που επέλεξε τη Σπάρτη αλλά και που προσέλαβε άτομα από την περιοχή και ενίσχυσε σημαντικά την τοπική οικονομία. «Η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο πλευρό του κ. Δήμα και θα τον βοηθήσει και σε κάθε παραγωγή που θα θελήσει να πραγματοποιήσει μελλοντικά στη Σπάρτη», υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος, ευχόμενος στον παραγωγό καλή τύχη και καλή συνέχεια στο έργο του.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti