Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού ξεδιπλώνονται στη Μάνη

Πρεμιέρα στην Αρεόπολη για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2022 17:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού ξεδιπλώνονται στη Μάνη

Από τη Λακωνία -και συγκεκριμένα την Αρεόπολη Αν. Μάνης- ξεκινούν την Κυριακή 17 Ιουλίου οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο «Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού», που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης και προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αφορά σε ένα σύνολο δράσεων σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές της Ενότητες, με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και της θέσης που αυτός καταλαμβάνει διαχρονικά.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση στη Λακωνία, με επίκεντρο την Αρεόπολη, το Φεστιβάλ «Peloponnese Food Stories» θα ξεδιπλώσει το πλέγμα των δραστηριοτήτων του σε μια δομημένη διαδρομή – αφήγηση. Με αυτό τον τρόπο, θα επιτελέσει ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα υφαίνεται, μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής, αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας. Ακόμα θα λάβουν χώρα μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με οδηγούς τοπικούς σεφ, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και βέβαια πολλά κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti