«Σμυρνέϊκο μινόρε» με τη Γλυκερία στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Την Πέμπτη 14/7

Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2022 15:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σμυρνέϊκο μινόρε» με τη Γλυκερία στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Ένα μουσικό οδοιπορικό με τη φωνή της αγαπημένης ερμηνεύτριας Γλυκερίας, παρουσιάζουν την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 9:00 μμ στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη, ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολτεία» και η Τοπική Κοινότητα Βλαχιώτη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η μοναδική Γλυκερία θα ταξιδέψει το κοινό στα μουσικά μονοπάτια  της Ανατολής. Από τη Σμύρνη έως τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη και από την αγορά της Καππαδοκίας έως την Αγία Σοφία, θα μεταφέρει τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές πριν από τον τραγικό Σεπτέμβριο του 1922.

Αυθεντικός ήχος από ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων πλαισιώνει τη φωνή της ερμηνεύτριας και δίνει το χαρακτηριστικό μικρασιατικό άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Συμμετέχει ο εξαιρετικός ερμηνευτής και «μάστορας» στο παραδοσιακό και κλασικό λαϊκό τραγούδι, Δημήτρης Κοντογιάννης. Αφηγήτρια είναι η Δήμητρα Χατούπη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση