Κάηκε το πελεκούδι στη «Γιορτή Γίδας» στη Ζαραφώνα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2024 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάηκε το πελεκούδι στη «Γιορτή Γίδας» στη Ζαραφώνα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με την αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία επαναλήφθηκε για δεύτερη χρονιά η ολοήμερη «Γιορτή Γίδας» στη Ζαραφώνα (Καλλιθέα) του Δήμου Ευρώτα.

Τη «Γιορτή Γίδας», που ήρθε για να μείνει, διοργάνωσε αριστοτεχνικά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Κάστρο Ζαραφώνας», την Κυριακή (9/6).


Χαμός στην πλατεία -
10 γίδες στο μενού
Σε χαρανιά με πάγους 1.000 μπύρες
Εκατοντάδες κόσμου, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού, ήδη από τις 11:30΄ πμ, αδημονώντας για γλέντι. Η εκλεκτή ορχήστρα με τους Κώστα Τσαρουχά και Γιώτα Βαρελλά στο τραγούδι και Χρήστο Οικονόμου στο κλαρίνο, ανέλαβε δράση κατά τη 1:00 μμ, προκαλώντας ντελίριο στο πλήθος, με λαϊκο-δηματικά άσματα και σκοπούς.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε να χορεύει από εκείνην την ώρα μέχρι κοντά στις 9 μμ, όπου σταμάτησαν τα όργανα. Το γιορτινό κλίμα -με τα συνεχή αστεία και πειράγματα ανάμεσα στις παρέες- ενίσχυαν οι 10 βραστές αλλά και ψητές γίδες που σερβιρίστηκαν στο κοινό καθώς και ένας στρατός από σουβλάκια που συμμετείχε στο γλέντι. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από 1.000 μπύρες που πάγωναν σε παραδοσιακά χαρανιά με κολόνες πάγου, ενίσχυσαν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοργανωτών, περισσότερα από 500 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους τη 2η «Γιορτή Γίδας», στη Ζαραφώνα, προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές, όπως Σπάρτη, Σκάλα, Βλαχιώτη, Στεφανιά, Γεράκι, Γύθειο. Μέχρι κι από το Ναύπλιο είχε έρθει κόσμος. Το κέφι, δεν σταμάτησε ακόμα κι όταν «σχόλασαν τα όργανα», με πολλές παρέες να παραμένουν στην πλατεία, με αμείωτο κέφι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τη 2η «Γιορτή Γίδας» πέρασαν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ν. Γρηγοράκου, ο δήμαρχος Ευρώτα Δ. Βέρδος, οι αντιδήμαρχοι Δ. Φιφλής, Γ. Χρήστου και Θ. Γρεβενίτης. Επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς, οι «Νέοι Ορίζοντες Σκάλας» και ο Σύλλογος Γυναικών Μολάων.

Επόμενο πανηγυρικό ραντεβού στη Ζαραφώνα ορίζεται για το Σάββατο 17 Αυγούστου, με νυχτερινή έναρξη αυτή τη φορά…


Δείτε video από το κανάλι TV ΓΥΘΕΙΟ στο YouTube

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti