Μουσική βραδιά στο Γεράκι για το τέλος του καλοκαιριού

Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2019 11:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μουσική βραδιά στο Γεράκι για το τέλος του καλοκαιριού


Πολιτιστική - μουσική βραδιά στο Γεράκι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, ως την κεντρική του εκδήλωση για το τέλος του καλοκαιριού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 8 μμ, σε ένα μνημείο της νεώτερης και σύγχρονης ιστορίας της περιοχής, το «Αλώνι του Γκίνη». Το «Γκινέικο Αλώνι», όπως οι Γερακίτες συνηθίζουν να το αποκαλούν, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των περίφημων γερακίτικων πλακόστρωτων αλωνιών, «πλακάλωνων», ταυτισμένων με τον αγώνα των προγόνων μας να «βγάλουν το ψωμί τους».

Με την έναρξη της εκδήλωσης θα θυμηθούμε ή θα γνωρίσουμε τη χρήση και τον τρόπο λειτουργίας του Αλωνιού και στη συνέχεια όλοι θα βρεθούμε όσο πιο κοντά στο κέντρο του, απ’ όπου, με θέα το Γεράκι και το Κάστρο του, οι γλυκές φωνές δύο ποιοτικών ερμηνευτών, του Σπύρου Κουτσοβασίλη και της Ειρήνης Χριστοφιλάκη, θα μας παρασύρουν σε μουσικό ταξίδι δύο και πλέον ωρών. Στην ομορφιά του ταξιδιού αυτού θα συμβάλουν εξαίρετοι καλλιτέχνες που θα συμπληρώσουν την ορχήστρα: ο Γιώργος Κούτουλας (πιάνο), ο Χαράλαμπος Γούλας (κιθάρα), ο Δημοσθένης Καραμίχας (μπουζούκι) και ο Νίκος Σταματάκος (κρουστά).

Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το υψηλής ποιότητας και παγωμένο κρασί από την «Cava Maroudas», ένα ελαφρύ συνοδευτικό από το «Κτήμα Εσπερίδες», καθώς και ψωμί ψημένο στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους του Γερακίου.

Για συμμετοχή και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 693 68 15 850 (κα Ευαγγελία Κοντογεώργου, Έφορος Συλλόγου)
Για την ενίσχυση του Συλλόγου:
- Γενική Είσοδος: 3 €
Προαιρετικά:
- Κανάτα (1 kg) κρασιού μαζί με ελαφρύ συνοδευτικό πιάτο 5 ατόμων: 20 €
- Ποτήρι κρασί (2 €)
- Φυσικός χυμός για τα παιδιά: 1 €.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti