Χριστούγεννα στον Δ. Σπάρτης με φώτα, χρώματα και παιχνίδια!

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων-δράσεων

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 13:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χριστούγεννα στον Δ. Σπάρτης με φώτα, χρώματα και παιχνίδια!

Με πυροτεχνήματα, τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου και τη συγκινητική συμμετοχή των δημοτών –μικρών και μεγάλων– ξεκίνησαν από το Ξηροκάμπι, το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης. Οι λιλιπούτειοι έγραψαν γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια και με τις αγγελικές φωνές των χορωδιών ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ύμνοι και κάλαντα. Αλλά δεν άργησε να έρθει και ο Αϊ -Βασίλης, φορτωμένος με δώρα, αλλά αυτή τη φορά όχι με τάρανδο, αλλά με ένα γραφικό γαϊδουράκι, που στη συνέχεια «ταξίδεψε» και τους παρευρισκόμενους λιλιπούτειους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, πλαισιωμένος από την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δαράκη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι με το άναμμα του δένδρου έδωσαν εκκίνηση στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Οι εκδηλώσεις με τη φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δένδρων συνεχίστηκαν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον Μυστρά, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στη Σελλασία και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στη Γκοριτσά.

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ευχήθηκε σε όλους και όλες «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος, με προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία, πρόοδο, δημιουργικότητα, χαρούμενες στιγμές ξεγνοιασιάς και πολλά χαμόγελα, αλλά και κοινωνική αλληλεγγύη για όσους συνανθρώπους μας τη χρειάζονται».

Τέλος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δαράκη, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να δούμε πολλά-πολλά χαμόγελα να γεμίζουν την πόλη μας τα φετινά Χριστούγεννα και τα περισσότερα φυσικά να είναι τα χαμόγελα των παιδιών που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης θα συνεχιστούν ως εξής:

- Τετάρτη 11/12 – Μαγούλα: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου

- Παρασκευή 13/12 – Καστόρι: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου

- Κυριακή 15/12 - κεντρική πλατεία Σπάρτης:
• 5:00 μμ: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις-δράσεις
• 7:00 μμ: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις και η φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης ήταν αρχικά προγραμματισμένα για το Σάββατο  (14/12), ωστόσο υπήρξε μετάθεση λόγω πρόβλεψης για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πανδαισία παράπλευρων δράσεων
Φυσικά, πλούσιες εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο διάστημα από  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2020, από τις 10:00 πμ έως και τις 9:00 μμ, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Συγκεκριμένα, ο Δ. Σπάρτης αναπτύσσει:  Εργαστήρια παιχνιδιών, ξωτικά και καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους και σκιτσογράφους που θα επιμεληθούν τις καρικατούρες και τα πορτραίτα των επισκεπτών, εργαστήριο γκράφιτι, face painting και body tatoo για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, θα στηθεί το «Μαγικό Ζαχαροπλαστείο» που θα προσφέρει στα παιδιά ζαχαρωτά με διάφορα γλυκίσματα και ποπ-κορν, ενώ θα λάβουν χώρα δράσεις όπως επιδαπέδιο σκάκι, φουσκωτά παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, διαδραστική αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, θα παρουσιαστούν παραδοσιακές παραστάσεις Καραγκιόζη με θεματική από τα Χριστούγεννα, εκπλήξει και κόλπα από ταχυδακτυλουργό, ενώ φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το σκηνικό ο θρόνος του Αϊ-Βασίλη!


φωτο: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία κενοταφίου Λεωνίδα

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti