Στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών η «Λιόπετρα» του Δ. Ευρώτα

Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών η «Λιόπετρα» του Δ. Ευρώτα

Στο 12ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει η Χορωδία «Λιόπετρα» του Δήμου Ευρώτα.

Το φεστιβάλ θεωρείται μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει «φωνή» σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. O αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, Πάφος και Λευκωσία Κύπρου, αλλά και περιοχές της Ελλάδας όπως Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Έβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Άρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Θεσσαλονίκη και Λέσβος.

Παράλληλη δράση του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η παρέλαση φιλαρμονικών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2 και ώρα 12:00 μμ από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα