Οι λιλιπούτειοι καλλιτέχνες δημιουργούν στο σπίτι

Διαγωνισμός για τα νήπια του Δ. Σπάρτης

Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 12:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι λιλιπούτειοι καλλιτέχνες δημιουργούν στο σπίτι

Διαγωνισμό με τη συμμετοχή νηπίων και προνηπίων του Δήμου Σπάρτης με θέμα «Οι Λιλιπούτειοι καλλιτέχνες μένουν σπίτι και δημιουργούν» διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, ενώ θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Τώρα, που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω των προληπτικών μέτρων έναντι της εξάπλωσης, αλλά και της ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, ο Δήμος Σπάρτης καλεί νήπια και προνήπια των νηπιαγωγείων (δημοσίων και ιδιωτικών) της περιοχής να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες μένοντας σπίτι.

Η συμμετοχή είναι ατομική –με την απαραίτητη γονική συναίνεση– και θα περιλαμβάνει κατασκευή πανό με πρωτότυπο περιεχόμενο, από οποιοδήποτε υλικό, με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», το οποίο μετά την καλλιτεχνική αποτύπωση θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του μπαλκονιού της οικίας ή σε οποιοδήποτε άλλο εμφανές σημείο, θα φωτογραφηθεί και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στους διοργανωτές. «Με τον τρόπο αυτό, το εν λόγω σύνθημα θα κατακλύσει την πόλη μας, υπενθυμίζοντάς μας αυτό το μήνυμα ζωής. Μέσα από την όλη δράση και δημιουργία, τα παιδιά θα μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν, εκφράζοντας και επικοινωνώντας τη δημιουργικότητά τους», εξηγεί ο Δ. Σπάρτης.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από προσωπικότητες των Τεχνών και αυτά που θα διακριθούν θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 300, € 200 και € 100.

Κριτήρια αξιολόγησης θα αποτελέσουν: η αισθητική, η έκφραση, η αυθεντικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και η καινοτομία.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και στον οποίο θα εκτεθούν και τα έργα.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να φωτογραφίσουν και να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σε αρχείο με το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, της μορφής: Papagianni_Eleni.jpeg. και στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να αποσταλεί στο Γραφείο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Δωριέων 13-15, Τ.Κ. 231 00 Σπάρτη). Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στο έργο το ονοματεπώνυμο, η ηλικία και το νηπιαγωγείο φοίτησης του/της δημιουργού.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις του πανό, ούτε στα υλικά. Για τη συμμετοχή των νηπίων και προνηπίων απαιτείται η σύμφωνη έγγραφη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων, η οποία θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά μαζί με το έργο με μορφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα πρέπει να δηλώνεται ρητά ότι ο γονέας δέχεται τη συμμετοχή του παιδιού του, αλλά και την πιθανή δημοσίευση και ανάρτηση του έργου του.

Φυσικά, τα πνευματικά δικαιώματα των έργων ανήκουν στους δημιουργούς τους.

Τέλος, ο Δ. Σπάρτης γνωστοποιεί ότι θα ακολουθήσει σχετικός διαγωνισμός και για «ΝΕΟΥΣ» και «ΝΕΕΣ» ηλικίας 70 ετών και άνω.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti