Στόχος η ποιότητα στις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας για την Επανάσταση του 1821

Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 11:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στόχος η ποιότητα στις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας για την Επανάσταση του 1821

Η ποιότητα θα χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ ορισμένες από αυτές, ενδέχεται να ξεκινήσουν από την φετινή χρονιά.

Το εν λόγω ζήτημα, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, πρόεδρο της επιτροπής για την διοργάνωση του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση το 1821.

«Προγραμματίζονται μεταξύ άλλων, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, συνέδρια, συναυλίες με παραδοσιακά τραγούδια και επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία», σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε επίσης ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο θα υλοποιηθεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών, μέσω επισκέψεών τους σε όλους τους ιστορικούς τόπους, την δαπάνη για τις οποίες θα καλύψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι θα ακούσει με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών, η οποία αποδεικνύεται ότι παράγει σοβαρό έργο.

Τέλος, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται λογότυπο για τον εορτασμό, όπως και ειδική ιστοσελίδα, που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την κεντρική σελίδα της Περιφέρειας, στην οποία εκτός από την προβολή και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα γίνεται και παρουσίαση όλων των ιστορικών τόπων, η ανάλυση της σημασίας τους καθώς επίσης και οι ήρωες που έδρασαν σε αυτούς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα