Οι Βαμβακίτες καλούνται να φτιάξουν το γενεαλογικό δέντρο του χωριού τους

την Κυριακή 9 Αυγούστου

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Βαμβακίτες καλούνται να φτιάξουν το γενεαλογικό δέντρο του χωριού τους

Έναν ενδιαφέρον τρόπο να ανακαλέσουν μνήμες και να δημιουργήσουν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους, συνδέοντάς την ξανά με το χωριό τους, θα ανακαλύψουν οι Βαμβακίτες την ερχόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου με τη συμβολή της ομάδας «Vamvakou Revival»

Στόχος είναι μέσω των συνδέσεων αυτών να διασωθεί η ιστορία των ανθρώπων και κατ’ επέκταση να καταγραφεί η ιστορία του ίδιου του χωριού. 

Το έναυσμα της διαδικασίας θα δοθεί στις 9 Αυγούστου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία της Βαμβακούς, με μια συζήτηση γύρω από τα γενεαλογικά δέντρα και τις μορφές τους. Στη συνέχεια, την ίδια ή τις επόμενες μέρες – ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων- θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να μιλήσουν για την ιστορία της οικογένειάς τους και να κάνουν τις πρώτες καταγραφές στα δικά τους γενεαλογικά δέντρα. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προσκομίσουν φωτογραφίες, παλιά πιστοποιητικά γάμων, θανάτου κλπ, τα οποία αφού σκαναριστούν, θα τυπωθούν και θα γίνουν υλικό για ένα μεγαλύτερο και λεπτομερέστατο γενεαλογικό δέντρο. 

Η Κατερίνα Σαμαρά, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση της δράσης, θα δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν πιο ακριβές γενεαλογικό δέντρο του χωριού το οποίο θα παραμείνει στο χωριό ως πολιτιστικό κειμήλιο. 

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα και να μελετηθεί το δικό σας γενεαλογικό δέντρο, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος