Πολύπλευρη καλλιτεχνική έκφραση στην Ελαφόνησο

Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ammophila»

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020 19:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολύπλευρη καλλιτεχνική έκφραση στην Ελαφόνησο

Η εικαστικός Εύη Ρουμάνη, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου, διοργανώνουν την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ammophila», από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου στο σχολείο της Ελαφονήσου. Η έκθεση  αποτελεί μια πρόσκληση για γνωριμία, διάλογο και σκέψη σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, αναπλάθοντας ταυτόχρονα τον χαρακτήρα της και δημιουργώντας νέες σχέσεις και μικρό-κοινότητες.

Παίρνοντας το όνομά της από τα φυτά Ammophila, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για εποικισμό από άλλα είδη, η έκθεση στοχεύει να αναδυθεί ως ένα νέο συμβάν στο νότο.

Μακριά από τα αστικά κέντρα, στο απαράμιλλο φυσικό τοπίο της φιλόξενης Ελαφονήσου, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσκαλούν με τα έργα τους το κοινό να διερωτηθεί και να παρατηρήσει τους προβληματισμούς τους, να βυθιστεί μέσα στους κόσμους και τα περιβάλλοντα τους. Πρόκειται για κόσμους γεμάτους ετερότητα, εκπλήξεις και νέες αναγνώσεις που δημιουργούν νέες γλώσσες και συνθήκες επικοινωνίας.

Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει εναλλακτικές πραγματικότητες και δυνητικούς κόσμους που μπορούν να λειτουργήσουν ως νέα μοντέλα μιας πιο εκφραστικής ανάγνωσης της καθημερινότητας.

Με λέξεις, ήχους και εικόνες, καλλιτέχνες και συγγραφείς, ανοίγουν διάλογο και δημιουργούν ένα πεδίο ελεύθερης συνδιαλλαγής και συνύπαρξης. Σκοπός της έκθεσης είναι να λειτουργήσει σαν ζωντανός οργανισμός που διαρκώς θα επεκτείνεται, αλλά και να αποτελέσει την αφορμή ώστε να έρθουν κοντά πολλές διαφορετικές εκφραστικές πρακτικές και πειραματικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της δημιουργικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όμως απαιτείται η χρήση μάσκας. Το ωράριο λειτουργίας έχει οριστεί από 7:00 μμ έως 9:00 μμ.