Ξεκινά η ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Αναμένεται να παραδοθεί το 2023

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 11:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινά η ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, που θα εκπονηθεί με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ξεκίνησαν την Παρασκευή 27/11, εργασίες και τακτοποιήσεις στον χώρο του μουσείου. 

Ποσό 4.550.000 ευρώ θα διατεθεί από το ΙΣΝ προκειμένου να πραγματοποιηθεί μελέτη, κατασκευή αλλά και να αγοραστεί εξοπλισμός για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των χώρων του κτηρίου.  Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν υπόγεια επέκταση των λειτουργικών χώρων του μουσείου καθώς και τη λειτουργική αναζωογόνηση και συντήρηση του ιστορικού κήπου, ούτως ώστε το 2023 να αποδοθεί στους Σπαρτιάτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ένας πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας. 

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, σχεδιάζεται να εισάγει το ελληνικό και παγκόσμιο κοινό σε μια σύγχρονη ερμηνεία του υλικού πολιτισμού της αρχαίας Σπάρτης με έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες. 

Παράλληλα, σχεδιάζεται να φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις και δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας, τόσο στους δημιουργούμενους νέους χώρους όσο και στον κήπο τον οποίο το ΙΣΝ θα συντηρεί για τα επόμενα 20 χρόνια. 

Όλοι οι Λάκωνες και ιδιαίτερα οι Σπαρτιάτες αναμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό την παράδοση του έργου, καθώς αποτελεί αγκάθι για την τοπική κοινωνία η μη λειτουργία ενός μουσείου αντάξιου της ιστορίας της πόλης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti