Το Μάιο το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης

Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2021 09:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Μάιο το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης

Στην προκήρυξη του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης, από τις 7 έως τις 16 Μαΐου προχώρησε μέσα από ανακοίνωση της στο facebook η σελίδα «Kardamili's International Jazz Festival».

Υπό κανονικές συνθήκες το έβδομο κατά σειρά φεστιβάλ θα διεξαγόταν το 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021 με την ελπίδα στο τέλος της Άνοιξης του τρέχοντος έτους οι υγειονομικές συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές.

Πρόκειται για μία ιδέα Νορβηγών μουσικών, της ομάδας «Sarpsborg Jazz Club Norway», που γοητεύτηκαν τόσο πολύ με την Καρδαμύλη και τις ομορφιές αυτού του μικρού χωριού της Μεσσηνιακής Μάνης, που δημιούργησαν έναν θεσμό, αλλά και μια αφορμή για να επισκεφθούν Μεσσήνιοι και τουρίστες την Καρδαμύλη και να αφεθούν στους ρυθμούς της τζαζ. Τα τελευταία χρόνια, κάθε Άνοιξη πραγματοποιούνται περίπου 50 δωρεάν συναυλίες σε 30 διαφορετικά σημεία από το Παλιό Σχολείο μέχρι πλατείες, παραλίες, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια της περιοχής. Τα καταστήματα ετοιμάζουν παραδοσιακά ειδικά μενού, εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες που «ανοίγουν» την τουριστική σεζόν με τζαζ μουσικές, σε μια διοργάνωση που διαφημίζει τη Μεσσηνιακή Μάνη με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επισκέπτες της Καρδαμύλης πρόκειται να απολαύσουν φέτος καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα από τη Νορβηγία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστρία, την Αγγλία και την Αργεντινή. To φεστιβάλ θα διοργανωθεί από το «Sarpsborg Jazz Club» της Νορβηγίας σε συνεργασία με το «New Orleans Workshop and Asker Jazz Club».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia