Νέες διακρίσεις σε ποίηση και λογοτεχνία για τον Γ. Ατσαβέ

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 13:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέες διακρίσεις σε ποίηση και λογοτεχνία για τον Γ. Ατσαβέ

Τη βράβευση μέλους της σε παγκόσμιο διαγωνισμό γνωστοποίησε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος».

Ειδικότερα, o Λάκωνας συνταξιούχος εκπαιδευτικός-φιλόλογος κ. Γεώργιος Ατσαβές έλαβε από την Αμφικτυονία Ελληνισμού το α΄ βραβείο για τη συμμετοχή της στον Θ΄ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Ελληνισμός – Ορθοδοξία – Αμφικτυονίες στη διαχρονία».

Επιπλέον, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας-Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών απένειμε έπαινο στον κ. Ατσαβέ για τη συμμετοχή του στον λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα  «Λογοτεχνική Έκφραση» (αφιερωματικό έτος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδος – Ρωσίας 2020), με  το ποίημά του, «Ελλάδα».

Ποιος είναι ο Γ. Ατσαβές
O Γεώργιος Ατσαβές γεννήθηκε στην Άρνα Λακωνίας. Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Άρνας και το 6τάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ιστορικό –Αρχαιολογικό).

Είναι παντρεμένος με την Καπαδουκάκη Ελένη, συντ/χο καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχει δύο γιούς, δικηγόρους στην Αθήνα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια διορίσθηκε στη Δ/θμια  Εκπ/ση  Ν. Λακωνίας όπου ευδοκίμως υπηρέτησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Αναμείχθηκε από πολύ νωρίς στα κοινά και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό, πολιτιστικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτικό γίγνεσθαι. Και σήμερα κατέχει καίριες θέσεις ως συνδικαλιστής και πολιτικό στέλεχος και αποτελεί ενεργό μέλος πολλών πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων. Άρθρα του δημοσιεύονται επανειλημμένα στον τοπικό -και όχι μόνον- Τύπο.

Έχει πάρει μέρος με ποιήματα του σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία ποίησης, καθώς και με πληθώρα άλλων διακρίσεων. Ποιήματα του δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά, αλλά παρελήφθησαν και σε έγκυρες ποιητικές ανθολογίες. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της ΔΕΕΛ (Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ) και της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.

Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές του ή ανθολογημένα ποιήματα του συμπεριελήφθησαν στους καταλόγους εγκρίτων ελληνικών και ξένων βιβλιοθηκών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών